Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2013. 15:12   >>  15:12

DEMISTIFIKOVANJE

Sekulić: Parlamentarna istraga će otkloniti sumnje

U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da će parlamentarna istraga otkloniti svaku sumnju da postojala zloupotreba državnih resursa u izbornom procesu, saopštio je funkcioner te stranke Predrag Sekulić.

 

 

Poslanici Skupštine Crne Gore jednoglasno su u petak prihvatili predlog da se otvori parlamentarna istraga i formira Anketni odbor o aferi Snimak, i usvojili zaključke o vraćanju povjerenje u izborni proces kojima je definisano formiranje radne grupe koja treba da analizira neophodne izmjene izbornih zakona.

,,Očekujemo da će se parlamentarnom istragom otkloniti svaka sumnja da je u pitanju zloupotreba državnih resursa kada je izborni proces u pitanju, i kad je u pitanju učešće funkcionera DPS-a u tom procesu“, kazao Sekulić agenciji MINA.

On je, upitan da li smatra da će jučerašnje glasanje produbiti sukobe sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), rekao da ne misli da to će na bilo koji način uticati na njihove odnose.

,,Što se tiče ciljeva DPS-a i SDP-a, oni su poznati crnogorskoj javnosti, i smatram da ne postoje bilo kakve razlike“, pojasnio je Sekulić.

Upitan da prokomentariše glasanje o leks specijalisu i činjenicu da je šest poslanika SDP-a bilo uzdržano, on je kazao da smatra da je to bio partijski stav i da to ne treba dodatno komentarisati.

,,Mislim da je crnogorska javnost veoma dobro upoznata sa svim njihovim političkim stavovima. Dobro je što su i na taj način poslanici Skupštine potvrdili legitimitet predsjedničkih izbora“, naveo je Sekulić.

Upitan da li očekuje povratak Demokratskog fronta (DF) u Skupštinu, Sekulić je kazao da nije prvi put da njegovi članovi napuštaju parlament i vraćaju se u njega.

,,Nakon napuštanja Skuštine, ti predlozi zaključaka su im poslužili kao opravdanje pred svojim biračima, da bi se mogli vratiti u parlament“, smatra on.

Sekulić je podsjetio da članovi Nove srpske demokratije, dok su članovi DF-a bili van parlamenta, održali izbornu konferenciju na kojoj su potvrdili svoje partijske pozicije.

,,Znači da im je to bilo samo opravdanje da se vrate u parlament. A u međuvremenu su sačuvali svoje partijske fotelje, iako su pretrpili poraz na predsjedničkim izborima“, istakao je on.

Sekulić smatra da takve stvari treba treba demistifikovati do kraja, navodeći da očekuje da će poslanici DF-a nastaviti da dolaze na sjednice Skupštine.

 

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније