Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2013. 18:38   >>  18:38 6

"SLUČAJ FEJZIĆ"

Medojević: Šverceri jači od države

Ćutanje policije i tužilaštva na navode o švercu cigareta koje je ranije iznio Rožajac Muharem Fejzić, pokazuje da su te institucije nesposobne da sprovedu zakone i zaštite javni red i mir i bezbjednost građana, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

„Najoštrije osuđujem ćutanje nadležnih državnih organa na navode Fejzića koje je iznio na konferenciji za novinare koju sam organizovao kao član Odbora za bezbjednost, u znak podrške građaninu Fejziću“, naveo je Medojević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je ocijenio da se suviše dugo toleriše šverc sa Kosovom od koga su se, kako je naveo, obogatili pojedinci iz vrha Demokratske partije socijalista, policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

„Čitavo Rožaje zna vrlo dobro da se švrec organizuje uz podršku moćnika iz DPS-a i korumpiranih funkcionera policije, posebno pogranične i ANB“, tvrdi Medojević.

Prema njegovim riječima, višemilionski mjesečni profiti od šverca godinama su se slivali u džepove visokih državnih funkionera, korumpiranih čelnika i operativaca policije i ANB.

„Bivši načelnik policije u Rožajama je likvidiran. Sličnu sudbinu je doživio i savjetnik Filipa Vujanovica za bezbjednost i bivši visoki funkciner policije“, naveo je Medojević.

On je ocijenio da ćutanje policije i tužilaštva pokazuje nemoć države „pred švercerima koji imaju podršku DPS-a već godinama“.

„Ćutanje policije i Vrhovnog državnog tužilaštva na optužbe Fejzića pokazuju da su te institucije nesposobne da sprovedu zakone i zaštite javni red i mir i bezbjednost građana“, smatra Medojević.

On je kazao da su „isti likovi glavni finansijeri izbornih krađa, političke korupcije i značajno su pomogli Filipu Vujanoviću da pokrade izbore u Rožajama“.

„To sramotno ćutanje policije i tužilaštva pokazuje da su ustavne promjene u oblasti pravosuđa samo potreban, ali ne i dovoljan uslov za popravljanje katastrofalnog stanja u tim institucijama, i da je nepohodno čišćenje policije, ANB, tužilaštva i sudova od plaćenika mafije“, naveo je Medojević.

On smatra da same izmjene Ustava, bez lustracije, reizbora i krivičnog gonjenja korumpiranih djelova policije, ANB, tužilaštva i pravosuđa, neće imati nikakve efekte.

Medojević je dodao da je, nakon konferencije sa Fejzićem, pisao ambasadorima Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država sa molbom da svojim autoritetom „skrenu pažnju nadležnim državnim institucijama da hitnom rekacijom razbiju tu švercersku mafiju i zaštite Fejzića i njegovu porodicu“.

„Još jednom upozoravam na opasan kriminalno-švercerski punkt u samoj policiji, pograničnoj policiji i ANB u Beranama, koji već godinama funkcioniše samostalno i izvan zvaničnih nadležnosti tih službi“. kazao je on.

To je, kako je naveo, rezultiralo masovnim ugrožavanjem javnog reda i mira, likvidacijama, nasiljem i terorom nad građanima u pograničnom rejonu prema Kosovu.

„S druge strane, jedna broj funkcioenra i operativaca tih službi je stekao ogromnu imovinu, koja nema utemeljenje u njihovim legalnim prihodima, što jasno ukazuje na osnovane sumnje da se radi u teškom organizovanom kriminalu i korupciji“, zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније