Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2013. 19:06 >> 19:06
4

PROVOKATIVAN PRIJEDLOG

Kaluđerović: Čarapić-rukavica u lice CG

Utvrđivanjem predloga da Ranka Čarapić, koja je u prethodnih pet godina bila na funkciji VDT ponovo obavlja tu funkciju, Tužilački savjet baca rukavicu u lice Crnoj Gori i njenim stremljenjima ka ispunjavanju uslova iz Poglavlja 23 i 24 kao ključnim na putu ka članstvu u EU, smatra poslanik Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović.

Kaluđerović tvrdi da su ovim prijedlogom definitivno potvrđene ocjene da su, ne samo VDT, već i čitava tužilačka organizacija, na čelu sa Tužilačkim savjetom, zarobljenici  ličnih interesa vladajuće vrhuške u Crnoj Gori.

„Ovo je očigledno zajednička poruka Tužilačkog savjeta i vladajuće vrhuške na čelu sa Milom Đukanovićem  da im ne pada na pamet da bilo što mijenjaju na bolje u borbi protiv korupcije i organizovanog  kriminala. Na ovaj način  oni zajedno pokušavaju da zaštite  od bilo kakve odgovornosti sve pojedince iz vrha vlasti i njima bliske osobe koje su katastrofalno štetnim ugovornim aranžmanima u privatizaciji privrede, poput onih u KAP-u, Željezari  Nikšić i Duvanskom kombinatu Podgorica, oštetili državu i sve njene građane za više stotina miliona eura a za sebe obezbijedili enormno bogatstvo“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Kaluđerović smatra da je prijedlog Tužilačkog savjeta prva javna demonstracija potpunog ignorisanja jučerašnjih zaključaka Skupštine Crne Gore o izgrađivanju povjerenja u izborni  proces  koji su usvojeni konsenzusom.

„Očekujemo da će većina poslanika u Skupštini  adekvatno reagovati na ovaj provokativni predlog Tužilačkog savjeta i da neće dozvoliti da on prođe u Skupštini“.

Kaluđerović upozorava da „ovo najnovije iskustvo sa postupanjem Tužilačkog savjeta, takođe, treba da bude signal Ustavnom odboru da, prilikom utvrđivanja predloga amandmana na Ustav i Ustavnog zakona za njihovo sprovođenje, pod posebnu lupu stavi rješenja o sastavu Tužilačkog savjeta, načinu njegovog izbora kao i trajanju mandata, kako članova Savjeta, tako i nosilaca tužilačke funkcije“.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније