Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

19. 10. 2016. 21:14 >> 20:52

SAOPŠTIO HUSOVIĆ

BS, HGI i Forca u ponedjeljak na pregovore

Bošnjačka stranka (BS), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Forca u ponedjeljak će početi zvanične konsultacije o zajedničkoj pregovoračkoj platformi sa kojom će te tri partije nastupiti u daljim pregovorima sa predstavnicima drugih političkih subjekata, kazao je lider BS-a Rafet Husović.

On je podsjetio da je manjinski politički savez te tri partije ustanovljen još 2012. godine.

"I dobro je funkcionisao i u parlamentu, i u drugim institucijama, kroz često usaglašene odluke i zajedničke stavove o mnogim bitnim pitanjiima, što predstavlja dobar temelj da našu saradnju nastavimo i u narednom periodu“, kazao je Husović u izjavi za medije koju prenosi agencija MINA. 

On je rekao da će njihova buduća pregovoračka platforma imati najvažnije programske ciljeve i projekte koje su te partije predstavile građanima i svojim biračima u izbornoj kampanji. 

Kako je kazao, izborni program BS-a zasnovan je na realnim potrebama bošnjačko-muslimanskog naroda u svim lokalnim sredinama. 

Prvenstveno se, pojasnio je Husović, radi o ekonomskim projektima kojima bi se izgradila infrastruktura i pokrenula privreda na sjeveru Crne Gore, ali i u svim ostalim krajevima gdje žive manjinski narodi. 

"Tražićemo značajno veća budžetska izdvajanja za te sredine i ulaganja u putnu, vodovodnu i komunalnu infrastrukturu, u zdravstvenu zaštitu, školstvo, sport i kulturu“, precizirao je Husović.

On je naglasio da BS ima „jedino obavezu prema građanima u našim sredinama, i svojim biračima koji su u nama prepoznali svoje predstavnike“. 

Tražiće, kako je naveo, i mnogo veći stepen otvorenosti institucija prema kadrovima iz redova bošnjačko-muslimanskog naroda, povećanje zastupljenosti u izvršnoj vlasti, državnoj administraciji, sudstvu, tužilaštvu, policiji i u lokalnim službama, kao i u medijskom javnom servisu. 

"BS smatra da je jačanje institucija i vladavine prava najvažniji društveni interes i da se moramo odlučnije suprotstaviti organizovanom kriminalu i korupciji na svim nivoima. Podsticaćemo dalju regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose što su za nas, uz evropske i NATO integracije - prioriteti državne politike“, kazao je Husović.

On je poručio da BS, bez obzira na sadašnja ili buduća partnerstva, ima visok nivo odgovornosti prema državnim interesima i prioritetima državne politike, i jedinu obavezu prema svim građanima, posebno prema biračima koji podržavaju politiku te partije. 

"Pregovaraćemo prvenstveno o rokovima za realizaciju naših programskih ciljeva, jer nam je to prioritet, a ne ničije pojedinačne funkcije“, naglasio je Husović. 

Kako je kazao, politika BS isključivo se kreira „prema interesima naših sunarodnika i građana kojima smo obećali ostvarivanje našeg programa, ovdje u Crnoj Gori, i nigdje ni na jednoj drugoj adresi“.

"Sve medijske insinuacije i spekulacije kojima se Bošnjačkoj stranci i njenom rukovodstvu pokušava spočitati nešto drugo, odbacujemo sa najdubljom indignacijom“, istakao je Husović. 

On je rekao da je siguran da će BS, i u narednom periodu, nastaviti sa takvom politikom.

"Jer smo je ugradili i u naš program, i sa njom sebe pozicionirali na političkoj sceni u Crnoj Gori“, dodao je Husović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније