Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 10. 2016. 10:53 >> 10:32
37

DF ZAHTIJEVA

Katnić da podnese ostavku ili ga smijeniti

Demokratski front očekuje da Specijalni tužilac Milivoje Katnić podnese ostavku ili hitno bude smijenjen i da se odmah procesuira zbog, kako se ocjenjuje, više krivičnih djela koja je izvršio prije, na dan i poslije izbora 16. oktobra.

To se navodi u saopštenju Predsjedništva DF-a koje je danas održalo hitnu sjednicu, povodom, kako se navodi, skandaloznog nastupa Katnića u medijima.

"DF očekuje da Katnić podnese ostavku ili hitno bude smijenjen i da se odmah procesuira zbog više krivičnih djela koja je izvršio prije, na dan i poslije izbora, a sve zbog slijepe odanosti režimu i kriminalnim grupama koje su partneri Mila Đukanovića", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, nebuloze, neistine, kontradikcije, paranoja, konfuzija, jasan su signal da je Katnić neko ko bi pod hitno trebao da potraži stručnu pomoć.

"A za Crnu Goru bi bilo ljekovito da jedna takva osoba odmah bude smijenjena jer trenutno, uz Đukanovića i njegovu lopovsku družinu, predstavlja najveću opasnost po mir i bezbjednost Crne Gore i njenih građana", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je Katnić, sa pozicije koju pokriva i moći kojom raspolaže, u izbornom danu počinio seriju krivičnih djela poput širenja panike, izazivanja atmosfere straha, kršenja izborne tišine i otvorenih prijetnji opoziciji.

"Nakon svega onoga što je kazao na TV Vijesti jasno je da je to osoba koja isključivo saopštava ono što mu naredi Milo Đukanović i neko iz njegovog okruženja", smatraju iz DF.

Navodi se da je u jednom periodu, Katnić pojedinim potezima, a prvenstveno obračunom sa onima iz DPS-a koji su se našli u konfliktu sa Đukanovićem, počeo da skreće pažnju na sebe i stvara privid nezavisnosti i profesionalzma.

"Međutim, dovoljan je bio samo jedan izborni krug da se pokaže pravo lice ovoga čovjeka, lice partijskog poslušnika spremnog na sve i svašta samo da bi ispunio interese Đukanovića. Takva osoba ne smije više pokrivati ovako odgovornu funkciju", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ovaj režim hitno treba da bude promijenjen, a svi koji žele da Crna Gora postane pravna i slobodna država, treba da doprinesu promjenama. "Jer nakon izbora postoji ogroman prostor da se u te promjene najzad zakorači, nakon punih 27 godina".

"Bolesni politički sistem i vlast koja počiva na izbornoj krađi, endemskoj korupciji i kohabitaciji tajne policije i mafije, kao rezultat daje otvorenu diktaturu koja je danas na sceni i protiv koje se sve demokratske snage društva moraju udruženo boriti svim dozvoljenim demokratskim sredstvima", kaže se u saopštenju Predsjedništva DF.

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније