Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

21. 10. 2016. 16:33 >> 16:13
1

ĐUKANOVIĆ - TUDIK

"CG nastavlja stabilno, evropskim putem"

Crna Gora nastavlja evropskim putem pune stabilnosti, a Vlada “koja će uskoro biti formirana”, biće maksimalno posvećena ostvarenju strateških spoljnopolitičkih ciljeva, poručio je predsjednik Vlade, Milo Đukanović. On se danas sastao s novoimenovanom ambasadorkom Francuske, Kristin Tudik.

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, Đukanović je, u ime Vlade, i u svoje ime, poželio ambasadorki Tudik uspješnu misiju. On je izrazio zadovoljstvo tradicionalnim vezama između dvije zemlje, čiji su odnosi, kako se navodi, posljednjih godina dodatno obogaćeni i osavremenjeni, “što predstavlja unaprijeđenu platformu za obostranu korisnu saradnju”.

“Zahvalio je na podršci koju Francuska pruža evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona, što predstavlja pravi put za učvršćivanje stabilnosti na Balkanu. Povodom nedavno održanih redovnih parlamentarnih izbora, Premijer je, između ostalog, istakao da Crna Gora nastavlja evropskim putem pune stabilnosti i da će Vlada, koja će uskoro biti formirana, biti maksimalno posvećena ostvarenju strateških spoljnopolitičkih ciljeva, kao i ekonomskom razvoju i reformama na unutrašnjem planu”, navodi se u saopštenju.

Tudik je, kako dodaju, zahvalila na prijemu i izrazila zadovoljstvo zbog preuzimanja dužnosti ambasadora Francuske u Crnoj Gori.

“Saopštila je da je Pristupni protokol o članstvu Crne Gore u NATO usvojen na Savjetu ministara, čime je proces ratifikacije u Francuskoj prošao značajnu fazu i da sada predstoji njegovo usvajanje u Nacionalnoj skupštini. Uputila je čestitke povodom održanih parlamentarnih izbora koji su protekli u mirnoj atmosferi, što je, kako je naglasila, konstatovala i Evropska unija. Izrazila je očekivanje da će ubrzo doći do konstituisanja Skupštine i formiranja Vlade, kako bi se nastavila saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa. Istakla je i spremnost za pružanje konkretne pomoći Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa EU, kao i zainteresovanost za veću zastupljenost francuskog jezika u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније