Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2016. 08:09   >>  12:38 17

OPOZICIJA

Neće bojkotovati konstituisanje parlamenta

Predstavnici Demokratskog fronta, koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije dogovorili su se da, uprkos neprihvatanju rezultata izbora, neće bojkotovati konstituisanje parlamenta, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije.

Na sastanku koji je održan u četvrtak veče u zgradi parlamenta dogovoreno je da se i formalno uputi poziv manjinama za formiranje manjinske vlade - što faktički znači da neće biti opstrukcije prilikom konstituisanja zakonodavne vlasti, piše Pobjeda.

Sam poziv na formiranje izvršne vlasti podrazumijeva i poštovanje osvojenih mandata na izborima 16. oktobra, pa je javno osporavanje rezultata samo neka vrsta političkog gesta.

Sastanku je predsjedavao funkcioner Demosa, Goran Danilović. Demokratski front su na sastanku predstavljali Milutin Đukanović, Branko Radulović i Milan Knežević, Socijalističku narodnu partiju potpredsjednica Danijela Pavićević, Socijaldemokratsku partiju Ranko Krivokapić, Demokrate generalni sekretar Boris Bogdanović, a Građanski pokret URA Neđeljko Rudović.

Da opozicija odustaje od aktivnog bojkota i opstrukcije postizbornog procesa, potvrdio je zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Slaven Radunović u izjavi za Sputnjik.

“Jasno nam je da ukoliko bismo insistirali tvrdoglavo na tome da ne dozvolimo formiranje čak ni manjinske vlade, to bi značilo da bi i nove izbore, sve i da uspijemo da ih izborimo, organizovala vlada Mila Đukanovića, vjerovatno opet na isti način. Prema tome, s obzirom na naš cilj, prvo, i apsolutno najvažnije, je u Crnoj Gori detronizovati Mila Đukanovića “, kazao je Radunović.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније