Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: antenam.net [ Objavila: D.Ž. ]

23. 10. 2016. 12:57 >> 17:03
40

MARKOVIĆ ISTAKAO

"Pokušaj terorizma brine, zaokružićemo slučaj"

Pokušaj terorističkog akta u Crnoj Gori je nešto što treba da zabrine i vrlo brzo ćemo imati zaokružen slučaj, koji će pravno i procesno biti "čist kao suza", poručio je potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika DPS-a, Duško Marković.

Kako je rekao, nije dobro što je pokušaj napada stavljen u kontekst izbornog procesa. "I to, prije svega, od strane onih koji su doživjeli poraz na izborima", rekao je Marković u emisiji "Živa istina".

Marković je kazao da cijeli slučaj nadležni organi moraju da dovedu do kraja, a apelovao je na političare da ne dolivaju ulje na vatru.

Kako je dodao, službe Crne Gore i Srbije intenzivno razmjenjuju informacije. "Iz svega proizilazi da su stvari veoma ozbiljne", ocijenio je Marković.

On je rekao da je važno odati poštovanje i priznanje ANB-u, policiji i Specijalnom tužilaštvu što su očuvali mir i stabilnost u Crnoj Gori.

Marković je objasnio da je otkrivanje akcije počelo isključivo na našoj teritoriji.

"Na tom nivou informacija i u toj fazi nije bilo razloga za saradnju s bilo kim drugim. Zato, to nije odraz nepovjerenja prema organima Srbije", tvrdi Marković.

Kako je rekao, ništa ne ukazuje da su vlasti Srbije imale bilo kakvu dodirnu tačku s tim slučajem.

Marković je odgovorio i na pitanje da li je realno da ni u jednom presretnutom razgovoru nijesu pomenuti politički subjekti za čiji račun su uhapšeni angažovani.

"Ne moraju uvijek političari biti u direktnoj sprezi s nekim ko radi u njihovo ime. Svakako, neće biti razloga za skrivanje bilo koje činjenice", rekao je Marković.

O mandataru naredne sedmice

Marković smatra da drama o osujećenom terorističkom napadu nije uticala na rezultat izbora.

On je poručio da više neće dozvoliti da se svaki izbori pretvore za borbu za mir i stabilnost Crne Gore.

Na pitanje da li je vrh DPS-a odlučio ko će biti novi mandatar, Marković kaže da će o tome najvjerovatnije biti odlučeno naredne sedmice.

Zamjenik predsjednika DPS-a je odgovorio i na pitanje da li ima okvirnu procjenu odnosa snaga “za”i “protiv” članstva u NATO-u u novom sazivu Skupštine.

"Najmanje 46 je 'za'. Ne vjerujem da bi opozicioni status mogao da utiče na stav partija koje su programski za ulazak u Alijansu", uvjeren je Marković.

DPS ne želi da ima vlast za sebe

"Smatramo da je došlo vrijeme da gradimo ili formiramo vlast sa svima onima koji Crnoj Gori misle dobro. Mi ćemo i dalje našu političku aktivnost usmjeravati u tom pravcu i čekati da naša politička opozicija sazri. Njihovo političko sazrijevanje teče, međutim, sporo", navodi Marković.

On kaže da su već donijeli odluku da pozivaju svoje tradicionalne koalicione partnere da uđu u proces formiranja parlamentarne većine, utvrđivanje programskih principa nove Vlade i izbor nove Vlade. Vjerujem da će naši koalicioni partneri već sjutra u vezi sa tim imati stav ", kazao je Marković.

Naglašava da će nakon toga vidjeti da li ima neko ko želi da iskoči iz ovog, kako je rekao, "opozicionog antidrzavnog ludila".

"Mi negdje vjerujemo da ima takvih ljudi i u ovoj političkoj strukturi koja je prešla ovaj izborni cenzus , ali nijesmo obavezni da ih čekamo na štetu ove drzave", poručio je Marković.

Vlada izbornog povjerenje bila je zajednička politička potreba, ocijenio je Marković:

"Mi smo pružili šansu, imali smo najbolje namjere. Nijesu iskoristili, da li zbog toga što ne žele ili ne razumiju politiku vidjećemo... Ali mi sada imamo naše tradicionalne partnere. Imamo sasvim dovoljnu većinu , sa njima stabilnu većinu, bez ucjena. Nova Vlada koja bude formirana biće Vlada na jasnim programskim opredjeljenjima i interesu države. U tom smislu nikakve ucjene DPS neće dozvoliti" , naglašava Marković.

Marković vjeruje da sa manjinskim partijama i SD-om imaju političke snage i kadrovskog kapaciteta da se otvorenim pitanjima pozabave u najkraćem roku i da ih riješe i dalje rade na progresu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари40

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније