Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

24. 10. 2016. 18:27 >> 18:06
5

PARTIJSKA SARADNJA

Milić sa austrijskim narodnjacima

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, u razgovoru sa zvaničnicima Austrijske narodne partije (OVP), kazao je da se SNP zalaže za ekonomski jaku, politički stabilnu i bezbjednosno sigurnu Crnu Goru. Kako saopštavaju iz SNP-a, delegacija visokih zvaničnika OVP, predvođena Jozefom Hohtlom, posjetila je danas sjedište SNP-a.

Delegaciju je, kako se navodi u saopštenju SNP-a, interesovala aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, posebno nakon održanih parlamentarnih izbora, kao i pitanje daljeg evropskog puta naše zemlje, kako bi svojim iskustvom i autoritetom pomogli i doprinijeli bržem razvoju Crne Gore u tom smjeru.

Razmijenjena su mišljenja o toku pregovora o priključenju Crne Gore EU i izazovima koji stoje na daljem integrativnom putu, kao i o procesu jačanja regionalne saradnje i saradnje parlamenata dvije zemlje.

Ocijenjeno je, kako se navodi u saopštenju, da postoji obostrana spremnost za dalje unaprijeđenje prijateljskih odnosa Austrije i Crne Gore, kao i brojne mogućnosti za produbljivanje privrednih veza i saradnje u domenu kulture, umjetnosti, ekologije.

"Predsjednik Milić je podsjetio na zalaganje SNP-a za ekonomski jaku, socijalno pravednu, politički stabilnu i bezbjedonosno sigurnu Crnu Goru. Predsjednik SNP-a je ukazao na složenost političkih prilika u Crnoj Gori i istakao značaj političke stabilnosti, koja je u ovom momentu žestoko ugrožena u Crnoj Gori", navode iz SNP-a. 

Sagovornici su naglasili važnost članstva Crne Gore u EU, pri čemu je predsjednik SNP-a potencirao kontinuiranu podršku Austrije u izgradnji demokratije  u crnogorskom društvu, kao i razvoju sistema lokalne samouprave.

Bilo je, kako stoji u saopštenju, riječi i o važnim infrastrukturnim projektima, koji bi trebalo da budu veliki podsticaj rastu ekonomije i saobraćajne povezanosti sa Evropom.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Austrije Johan Frolih.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније