Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

24. 10. 2016. 19:19   >>  18:57 3

MILOŠEVIĆ PORUČUJE

S novom Vladom do finalizacije integracija

Rezultati izbora nesumnjivo govore da DPS i progresivne ideje i dalje imaju najveću podršku među crnogorskim stanovništvom, a Demokratska partija socijalista, sa osvojenih 36 mandata, potvrdila je dominantnu ulogu u ukupnim društveno političkim procesima u Crnoj Gori, kazao je politički direktor te partije Tarzan Milošević.

Milošević i predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetski i industrijski razvoj Ranko Milović primili su danas delegaciju austrijske organizacije „Forhtenštajner Krajs“, koju predvodi njen predsjednik Josef Hehtl. 

Kako saopštavaju iz DPS-a, austrijsku delegaciju interesovao je ukupan društveno politički ambijent u toku izbornog procesa i post-izborna dinamika u Crnoj Gori, kao i procesi EU i NATO integracija, i u sklopu toga perspektiva Crne Gore u pogledu ekonomskog razvoja.

Milošević je, kako je saopšteno, predstavio rezultate parlamentarnih izbora koje su domaće i međunarodne posmatračke misije ocjenile slobodnim, fer i demokratskim. 

"Milošević je dodao da se ubrzo očekuje sastav nove Vlade, DPS-a sa tradicionalnim partnerima, među kojima su i manjinske partije, a koja će obezbijediti  kontinuitet politike kako bi se u narednom periodu finalizovali procesi EU i NATO integracija", navodi se u saopštenju.

Osvrćući se na perspektivu ekonomskog razvoja Crne Gore, Milović je saopštio da je, prema ekonomskim indokatorima, Crna Gora lider u Regionu, odnosno među prvih 50 zemalja u svijetu prema indeksu razvoja po mjeri čovjeka. 

"Milović je dodao da se u narednom periodu očekuje intenzivniji i održiv ekonomski rast uz otvaranje novih radnih mjesta i rast BDP-a od najmanje 4 odsto godišnje. Milović je dodao da takvu ekonomsku perspektivu garantuju realni prirodni resursi koje Crna Gora posjeduje, kao i realizacija aktuelnih i planiranih investicionih projekata u oblasti infrastrukture, turizma, energetike i poljoprivrede", navodi se u saopštenju DPS-a.

Članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo dinamikom i aktivnostima u procesima EU i NATO integracija Crne Gore i poželjeli uspijeh u formiranju nove Vlade.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније