Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milena Đurđić, VOA

24. 10. 2016. 20:32 >> 20:11
8

AMERIČKI ANALITIČAR

"Manjine će u Vladu sa DPS-om"

Visoki saradnik Centra za transatlantske odnose na Univerzitetu Džons Hopkins, Majkl Halcel, kaže za Glas Amerike da bi bio iznenađen kada bi se manjinske partije u Crnoj Gori odlučile za savez sa opozicijom, a ne za koalicionu vladu sa Demokratskom partijom socijalista.

Halcel kaže da se premijer Milo Đukanović tokom svoje političke karijere dobro slagao sa manjinama, dok je Crna Gora po njegovom mišljenju jedina zemlja na Zapadnom Balkanu koja ih je uspješno integrisala.

"Ne vidim šta bi manjine mogle da dobiju od savezništva sa ljudima od kojih su pojedini protiv crnogorske nezavisnosti, dok su mnogi protiv članstva u NATO-u. Ne smatram da je to vjerovatno. Milo Đukanović je na vlasti dugo vrijeme, ali se ne mijenjaju ni opozicioni lideri. Đukanović je kontroverzna ličnost, ali morate da priznate da ima viziju za Crnu Goru, koju prema mom mišljenju u suštini dijeli većina Crnogoraca – a to je članstvo zemlju u evroatlantskim institucijama. To počinje sa NATO-om i nastavlja se sa Evropskom unijom" kazao je Helcel.

On smatra da je na izborima data snažna podrška prozapadnom putu Crne Gore.

"Mislim da je pobijedila Crna Gora. Prozapadni, evroatlantski put je jedini razuman pravac za Crnu Goru, za njene građane", istakao je Halcel.

Halcel ocjenjuje i da je nelogična i licimjerna ideja da opozicija ne priznaje rezultate izbora, a da istovremeno nudi dogovor manjinskim partijama.

"SAD, Evropska unija, OEBS saopštili su da su izbori bili fer i slobodni i to je dovoljno za mene", zaključio je američki analitičar.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније