Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

26. 10. 2016. 08:16 >> 17:28
11

SASTANAK SJUTRA

U platformi manjina ključna odredba o NATO-u

Predstavnici Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i koalicije „Albanci odlučno“ na sastanku, koji će sjutra biti održan, trebalo bi da usaglase konačan nacrt platforme koja će biti ponuđena Demokratskoj partiji socijalista, ali i ostalim partnerima za formiranje parlamentarne većine.

 

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, u platformi će se kao ključna naći odredba o nastavku evropskih i NATO integracija, koje su definisane kao prioritet državne politike. Osim platforme, koja će sadržati najmanji zajednički sadržalac zahtjeva manjina, svaka stranka pojedinačno će izaći sa svojim dokumentom u kojem će biti izneseni specifični politički zahtjevi, kao sastavni djelovi procesa.

U platformi će, za razliku od prošlih parlamentarnih izbora, tražiti preciznije rokove za sprovođenje preuzetih zahtjeva kao i neke vrste garancije za ispunjenje obećanog.

“Tražićemo mnogo veći stepen otvorenosti institucija prema kadrovima iz redova manjinskih naroda, povećanje zastupljenosti u izvršnoj vlasti, državnoj administraciji, sudstvu, tužilaštvu, policiji i u lokalnim službama, kao i u medijskom javnom servisu”, rekao je izvor Pobjede iz vrha manjinskih stranaka.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније