Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 10. 2016. 12:47 >> 12:26
9

ĐONOVIĆ SMATRA

Crna Gora napadnuta i spolja i iznutra

Upad potencijalnih terorista, i sve ono što se s tim u vezi iza brda valja, jasno pokazuje da se Crna Gora danas nalazi u mnogo težoj situaciji nego za vrijeme pohoda Omer-paše Latasa, saopštio je predsjednik Crnogorskog državotvornog foruma (CDF), Ranko Đonović.

 

On ocjenjuje da su "i tada i danas bili ugroženi sami temelji postojanja slobodne i nezavisne države Crne Gore".

"Sila udara na Crnu Goru neuporedivo je jača nego tada. Tada je bilo više nego jasno ko Crnu Goru napada. Danas je orkestrirano napadnuta i spolja i iznutra. Iznutra je napadnuta kako od njenih tradicionalnih neprijatelja i novokomponovanih plaćenika, tako i od dijela onih koji se lažno predstavljaju kao independisti", navodi Đonović.

Tada je, međutim, Crna Gora, prema riječima Đonovića, "imala moćne i dobronamjerne saveznike koji su bili spremni i sposobni da je u potonjem trenutku spasu od neminovne propasti".

"Danas ima saveznike koji se njišu na klatnu straha i kalkulacije. Tada je Crna Gora imala onih kojima su bila 'muška prsa ohladnjela' pa više nijesu imali hrabrosti i skoposti da je brane pred silinom Latasovog udara. No, tada nije imala petu kolonu koja bi pokazivala spremnost da pomaže neprijatelju i da je najdirektnije ruši. Danas Crna Gora - kao nikada u vlastitoj istoriji - ima petu kolonu koja je potkupljiva, bezobzirna i oboljela od mržnje prema vlastitoj državi. Ta peta kolona spremna je da - bez ikakvih moralnih kočnica – iz temelja uništi državu Crnu Goru. Ništa se tako neljudsko nije ispililo u hiljadu godina crnogorske istorije kao što je danas peta kolona u njoj", rekao je Đonović.

Istakao je da država Crna Gora ima pravo da se od smrtonosne opasnosti koja se nad nju nadvila brani svim raspoloživim zakonskim sredstvima.

"I ne samo da ima pravo, nego je njena apsolutna pravna, moralna, politička i duhovna obaveza da svim dozvoljenim sredstvima brani svoje postojanje, svoju budućnost, svoju prošlost te sigurnost i dobrobit svih svojih građana. S petom kolonom danas država Crna Gora treba da razgovara onako kako su razgovarale sve slobodne zemlje sa svojim petim kolonama! Treba da razgovara sredstvima krivičnog zaknodavstva koja sankcioniraju akte nacionalne izdaje i veleizdaje. Apsolutna je obaveza svakoga slobodnog građanina danas u Crno Gori ne samo da podrži državu u borbi za golo postojanje, nego da joj pruži svaku moguću potrebnu pomoć", poručio je Đonović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније