Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

26. 10. 2016. 15:36 >> 19:27
24

ALIJANSA SAOPŠTILA

"NATO ne istražuje napad u CG"

Spriječeni teroristički napad u Crnoj Gori nije predmet rasprave na sastanku ministara odbrane u sjedištu Alijanse, kazao je za TVCG ambasador Mađarske u NATO-u Peter Stanaj. Slovenački državni sekretar Miloš Bizjak smatra da je incident zabrinjavajući i za njegovu zemlju, koja je blizu Crne Gore. Iz Alijanse saopštili da nijesu dio istražnih organa o pokušaju terorističkog napada na dan izbora.

Staraj smatra da incident neće uticati na dalji put naše zemlje ka članstvu u NATO-u.

"Spriječeni teroristički napad u Crnoj Gori nije predmet rasprave u NATO-u. Koliko ja znam, proces ratifikacije ide svojim tokom. Nadam se da će se zavrsiti sljedeće godine, odnosno što je moguće prije", istakao je on.

Bizjak je poručio da je upoznat sa situacijom, te da je članstvo u NATO-u način na koji se mogu takvi napadi spriječiti.

NATO nije dio istrage koja se vodi o navodnom napadu u Crnoj Gori, saopšteno je iz te Alijanse na upit crnogorskih novinara da prokomentarišu pokušaj terorističkog napada tokom izborne noći u našoj zemlji.

"Crnogorske i srpske vlasti su uhapsile neke osobe. Samo oni bi trebalo da odgovaraju na pitanja u vezi sa istragom. NATO naglašava veliki značaj prava suverenih država da donose svoje odluke. Nasillje, prinude i miješanje izvana nemaju mjesta u izbornom procesu. Radujemo se skorom članstvu Crne Gore u NATO'', saopšteno je iz Alijanse.

TV prilog: Jelena Otašević

 

 

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније