Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

27. 10. 2016. 12:06 >> 12:17
18

VUJANOVIĆ TVRDI

Nova Vlada i parlament u roku

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, rekao je da će novi saziv crnogorskog parlamenta biti konstituisan u roku, a biće ispoštovani i rokovi za konstituisanje vlade.

"Naš interes je da se što prije konstituiše Skupština, da se što prije izabere Vladai da nastavimno ono što je strateški interes Crne Gore - evropske i evroatlantske integracije, unapređenje naše ekonomije, podizanje ambijenta za investicije i podizanje kvaliteta života svih naših građana", rekao je Vujanović novinarima u Bečićima, gdje je učestvovao na konferenciji o ekonomiji, pod nazivom "Razvojne perspektive Zapadnog Balkana"

U tom smislu, kako je kazao, vrlo je važno da se što prije konstituiše nova vlada.

"I ja očekujem da će se ispoštovati svi rokovi. Što se tiče mene, odmah nakon konstituisanja skupštine, otpočeću konsultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka i u najkraćem roku predložiti mandatara", rekao je Vujanović.

Komentarišući razvoj događaja u vezi sa pokušajem terorističkog napada na dan izbora, on je rekao da bi sada trebalo prepustiti nadležnim oranima da, u okviru svoje nadležnosti, utvrde činjenice i predlože dokaze.

Navodi da predsjednik države ne bi trebalo da saopštava svoje stavove i da u bilo kom smislu komentariše rad pravosudnih organa.

"Veoma uvažavam ono što je premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao. To pokazuje puno partnerstvo prijateljstvo dvije države, i da je naš zajednički interes da se očuva stabilnost u svakoj državi i da time doprinesemo stabilnosti regiona u cjelini", rekao je Vujanović.

Na pitanje kako komentariše to što opozicija ne želi da prizna rezultate izbora, predsjednik je kazao da je ubijeđen da će opozicija "imati odnos prema tim izborima u funkciji onoga što je bila volja građana".

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније