Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

28. 10. 2016. 19:38 >> 19:19
8

HAN OČEKUJE

Đukanović i dalje da podstiče CG ka EU

Komesar za evropsko susjedstvo i pregovore o proširenju, Johanes Han, izrazio je poštovanje prema odluci premijera Mila Đukanovića da ne bude mandatar, ali i nadu da će nastaviti da sarađuju, i zatražio od njega da nastavi da podstiče Crnu Goru u procesu pristupanja EU. Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je večeras imao “veoma konstruktivan telefonski razgovor” s Hanom.

“Komesar je tom prilikom ponovio čestitke premijeru na izbornoj pobjedi, i naglasio važnost koalicionih razgovora za brzo formiranje nove Vlade. Han je izrazio poštovanje prema odluci Đukanovića da ne bude mandatar, ali i nadu da će nastaviti da sarađuju, i zatražio od njega da nastavi da podstiče Crnu Goru u procesu pristupanja EU. Posebno je istakao značaj dalje reforme u poglavljima 23. i 24, odnosno kredibilan bilans rezultata implementacije, što je od vitalnog značaja za dalji progres zemlje u pregovaračkom procesu, i za jačanje neophodne podrške zemalja članica EU. Komesar Han je izrazio puno uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da prati svoj strateški izbor, i da će napraviti dalje iskorake na evroatlantskom putu”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je, kako dodaju, zahvalio na čestitkama, uz ocjenu da je izborna utakmica bila veoma teška, ali da nakon “te vrijedne pobjede” Crna Gora definitivno ostaje na evropskom kolosijeku.

“Time se otvara mogućnost da kao što je i navikla susjede i međunarodne partnere nastavi da igra pozitivnu ulogu u afirmaciji evropskih vrijednosti na Balkanu. Obrazložio je svoju odluku da ne bude ponovo mandatar, zahvalio na razumijevanju, i sa svoje strane izrazio spremnost za dalje kontakte. On je istakao da će i u novom kapacitetu pružiti maksimalnu podršku ostvarenju strateških ciljeva Crne Gore. Saglasio se sa mišljenjem komesara Hana o važnosti poglavlja 23. i 24. za pregovarački proces, uz uvjerenje da će i nova Vlada do kraja biti fokusirana na reforme i na jačanje vladavine prava”, saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније