Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

29. 10. 2016. 08:07 >> 08:14
13

NOVI SAZIV

Žarko Rakčević neće biti poslanik?

Predsjednik Građanaskog pokreta URA Žarko Rakčević neće biti poslanik u novom sazivu Skupštine Crne Gore. Tu odluku je, prema saznanjima Pobjede, saopštio Rakčević na burnoj sjednici Koordinacionog odbora održanoj prije dva dana u Podgorici.

 

Povlačenje Rakčevića iz parlamenta faktički znači da će GP URA u parlamentu predstavljati Dritan Abazović i Neđeljko Rudović. Na sjednici je zaključeno da bi nakon sveobuhvatne analize izbora trebalo pribjeći neophodnim kadrovskim promjenama u vrhu stranke.

Rakčević je na sjednici prihvatio zajedničku odgovornost za loš rezultat na parlamentarnim izborima. Kazao je da smatra da je kampanja bila loša i da nije siguran da je formiranje ad hoc koalicije sa Demosom i SNP-om uopšte bila dobra ideja koja se mogla sprovesti u kratkom periodu,saopštio je Pobjedi izvor iz GP URA koji je prisustvovao sjednici.

Koalicija „Ključ" je veoma loše prošla na izborima osvojivši svega 10,5 odsto ili 40.130 glasova što joj je donijelo devet mandata od čega je GP URA pripalo dva.

Prije nego što je napravljena koalicija koja kako pokazuju analize, nije donijela bilo kakav sinergetski efekat Rakčevićevoj stranci istraživanja javnog mnjenja davala i do osam procenata podrške.

"Svako istraživanje javnog mjenja nam je garantovao lagan ulazak u parlament. Utoliko je ovaj rezultat ocijenjen kao veoma loš", rekao je izvor.

Prema saznanjima Pobjede, posebno ljuta i revoltirana na sjednici Koordinacionog odbora je bila profesorica Tatjana Bečanović koja je, između ostalog, za loše rezultate prozvala Dritana Abazovića i Neđeljka Rudovića.

"Njih dvojica su optuženi za neku vrstu nepotizma budući da su svoje ljude postavili na neka ključna mjesta u timu koji je vodio kampanju", rekao je izvor iz ove stranke ne precizirajući o kakvoj vrsti ,,nepotizma“ je riječ.

Profesorica Bečanović se, na iznenađenje mnogih, nije našla na poslaničkoj listi GP URA iako je prije izbora postavljena na veoma značajno mjesto kontrolora opozicije u Ministrastvu prosvjete.

Radom i izbornom kampanjom nije bio zadovoljan ni Rade Milošević član Koordinacionog odbora iz Nikšića, koji je bio kontrolor opozicije u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore. Milošević je, kaže izvor, zamjerio pojedinim istaknutim članovima, poput Dritana Abazovića, da su zagovarali stvaranje trojne koalicije po svaku cijenu i da je taj ishitreni potez doprinio da se ospe dio glasača.

Dobrom rezultatu GP URA odnosno koaliciji ,,Ključ“ nije pomogla ni snažna podrška ključnih opozicionih medija.

"Utoliko je naš rezultat veoma loš i zahtjeva veoma detaljnu analizu", precizirao je izvor.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније