Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

11. 11. 2016. 12:35 >> 12:13
6

NAKON PLATFORME

BS: Prvo pregovori s DPS-om

Politička platforma partija manjinskih naroda biće usaglašena naredne sedmice, nakon čega će početi zvanični pregovori sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

 

Portparol BS, Sead Šahman, rekao je da ta partija sa predstavnicima Albanaca i Hrvata još dogovara političku platoformu.

„Očekivanja su da će ona biti finalizovana početkom naredne sedmice. Tek nakon što ona bude konačno usaglašena, krenućemo u zvanične pregovore sa partijom koja je dobila mandat od predsjednika države da sastavi buduću vladu“, kazao je Šahman agenciji MINA.

Kako je rekao, dosad nije bilo zvaničnih razgovora sa DPS-om.

„Oni će početi nakon što platforma predstavnika manjinskih naroda bude usaglašena“.

Šahman je rekao da u BS još nijesu razgovarali o personalnim i kadrovskim rješenjima, ali da im je jako važno da poštuju ono što su pričali u predizbornoj kampanji.

„Vrlo su nam interesantni resori koji se tiču tog ekonomskog segmenta, regionalnog razvoja, poljoprivrede i tako dalje, ali to će zavisiti i od dogovora koji će uslijediti nakon usaglašavanja platforme“, kazao je on.

Kad su u pitanju razogovori sa opozicijom, Šahman je rekao da zasad još nemaju zvaničan stav Predsjedništva i organa stranke da će pregovarati sa opozicijom.

„Odluka je da, nakon usaglašavanja političke platforme sa manjinskim narodima, prvo razgovaramo sa partijom koja je dobila mandat od predsjednika države, odnosno sa DPS-om. Prvo ćemo njima ponuditi tu političku platoformu“, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније