Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

11. 11. 2016. 13:31 >> 13:08
4

RAKČEVIĆ NAJAVIO

"Uskoro dokazi o izbornim neregularnostima"

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Žarko Rakčević istakao je i da će narednih dana građanska opozicija ponuditi faktografiju dokaza o izbornim neregularnostima i zloupotrebama od strane Demokratske partije socijalista.

Rakčević se danas sastao šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorom Aivom Oravom, koji mu je uručio Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore u procesu evropskih integracija za 2016, saopšteno je iz te partije.

Kako navode, Rakčević je u razgovoru sa Oravom istakao viđenje da nedavno održani izbori, 16. oktobra, nijesu bili ni fer, ni slobodni.

"Narednih dana građanska opozicija u Crnoj Gori će ponuditi faktografiju dokaza o izbornim neregularnostima i zloupotrebama od strane Demokratske partije socijalista", rekao je Rakčević, dodajući i da očekuje od tužilaštva pokretanje istraga o zloupotreba u okviru izbornog procesa i o kupovine glasova.

Rakčević je naglasio i da u atmosferi vanrednog stanja i straha koju je, kako navodi, stvorila Demokratska partija socijalista u toku izbornog procesa nije moglo biti slobodnog izjašnjavanja građana.

"Zbog atmosfere državnog udara, kupovina glasova, pritisci i ostale zloupotrebe od strane DPS-a nijesu još u fokusu istražnih organa. Poučeni iskustvima DPS-a u konstruisanju tobožnjih prijetnji po državu (napad na Dubrovnik, akcija 'Lim', 'Orlov let'...) u prethodnih četvrt vijeka njihove vladavine, oprezni smo sa događajima od 16. oktobra. Imamo opravdano uporište da sumnjamo da se radi o još jednoj manipulaciji Đukanovića", kazao je Rakčević.

On je napomenuo da će URA insistirati da zloupotrebe budu rasvijetljene i procesuirane.

"To ne može biti problem imajući u vidu da postoje i video snimci koji ih razotkrivaju neke od krivičnih djela nedozvoljenog uticaja na birače", dodao je Rakčević.

Iz URA-e navode da se Rakčević, tokom razgovora, osvrnuo i na ekonomsko stanje u zemlji.

"URA je veoma zabrinuta stanjem javnih finansija u Crnoj Gori i da je Vlada Đukanovića vukla loše poteze, posebno oko izgradnje autoputa, jer taj projekat ne garantuje multiplikativne efekte", rekao je Rakčević.

Dodaje i da će veliki problem biti vraćati javni dug, zbog, kako kaže, uništene realne ekonomije Crne Gore.

Dodaju da je Rakčević Oravu poručio da URA želi najbliže odnose sa Evropskom unijom, kao i da je vizija građanskog pokreta URA - mirne promjene u Crnoj Gori i Crna Gora na zapadu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније