Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 11. 2016. 13:23 >> 15:05
12

RAKČEVIĆ SAOPŠTIO

Još bez dogovora o protestima

Lider Građanskog pokreta URA, Žarko Rakčević, kazao je da još ne postoji dogovor o protestima, ali da ih u toj političkoj organizaciji ne isključuju. Kazao je da bi eventualni protesti trebalo da budu zasnovani na konceptu građanske Crne Gore i konceptu koji dogovori pet subjekata građanske opozicije - Demokrate, Demos, SDP, SNP i URA.

"Protesti, čiji cilj treba da budu slobodni i fer izbori, koji su na konceptu onoga što je radio DF su za URA neprihvatljivi", rekao je Rakčević.

Prvi čovjek Ure je rekao da bi demokratska Crne Gora trebalo da kaže jasno i veliko "ne" spoljnim miješanjima u unutrašnje stvari države.

On je na konferenciji za novinare ocijenio neprihvatljivim "negiranje crnogorskog naroda i države Crne Gore, njenog građanskog koncepta i svrstavanje u saveze srpskih država".

"Za Građanski pokret URA kao autonoman subjekt, su neprihvatljivi bilo čiji pokušaji sa strane da objedinjava ili pregrupiše opoziciju ili bilo koje političke subjekte. U tim scenarijima niti smo niti ćemo učestvovati. Demokratska Crna Gora treba da kaže jasno i veliko NE očiglednim spoljnim miješanjima u unutrašnje stvari naše države", kazao je Rakčević.

Istakao je da bi Crna Gora jednako odlučno i jasno trebalo da kaže "ne" totalitarizmu prijekih sudova "i brutalnoj i plitkoumnoj satanizaciji onih koji sumnjaju lii različito misle o spoljnopolitičkim prioritetima naše države".

"Svako treba da odgovara za svoja djela, ali kao društvo se moramo čuvati golootočkog sindroma. Kao farsa se ponavlja iskustvo besudne zemlje da su najgrlatiji oni hajkači i egzekutori koji su koliko juče držali slike Putina, Deripaske i povelje bratske saradnje sa Jedinstvenom Rusijom", kazao je Rakčević.

URA, kako je rekao, u najkraćem roku očekuje činjenice i sudski epilog aktera državnog udara.

"Bilo da su u pitanju oni koji su osmislili, organizovali i sprovodili državni udar bilo onih koji su unaprijed osmislili, ispisali i modelirali scenario lažnog državnog udara. U stvorenoj atmosferi vanrednog stanja i trajućeg državnog udara uz već javno predočene primjere kupovine glasova, pritisaka i ucjena nije bilo slobodnih i fer izbora. Građanski pokret URA ističe da je uporedo sa rasvetljavanjem svih činjenica vezanih za državni udar neophodno sprovesti istragu i na osnovu prijava i ponuđenih dokaza procesuirati sva lica koja su učestvovala u nezakonitoj podjeli novca, kupovini birača i drugim dokumentovanim oblicima narušavanja sprovođenja slobodnih i fer izbora", rekao je Rakčević.

Istakao je da DPS više od 25 godina koristi podjele, satanizaciju i hajke kao način vladanja.

"Po ko zna koji put Crna Gora se cijepa na patriote i izdajnike. Na proteklim izborima Crna Gora je osmišljenom i dvostrano forsiranom politikom "ili ili" dodatno podijeljena i polarizovana. Isključivost totalitarizama je prevladala pozive na mirne promjene, demokratski dijalog i javnu pristojnost. Ogromna buka hajkača i njihovih sramnih medija i plaćenih propagandista, more neistina, poluistina i manipulacija dodatno cijepaju i zaglavljuju Crnu Goru u blato zarobljenih, neslobodnih društava. URA upozorava na opasnu praksu olakog presuđivanja i prijekih sudova", zaključio je Rakčević. 

 

Biljana Rovčanin, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније