Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 12. 2016. 14:36 >> 14:14
10

POPOVIĆ PREDLOŽIO

SNP-u mjesto predsjednika SO Kotor

Odbornik i predsjednik Liberalne partije (LP), Andrija Popović, predložio je danas odbornika SNP-a, Branka Ivanovića, za predsjednika Skupštine opštine Kotor.

 

"U cilju prevazilaženja političke krize i potencijalnog kolapsa koji je već zahvatio Kotor, odbornik i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović predložio je danas na sjednici SO Kotor inicijativu za rješavanje krize kroz konsenzus svih političkih partija, prevazilaženjem unutarpartijskih interesa i izborom na čelo Skupštine Opštine Kotor najstarijeg i uglednog odbornika Branka Ivanovića", saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

Iz te stranke je saopšteno da bi neusvajanjem budžeta Opštine Kotor, kao i Finansijskog plana Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora uz zastoj realizacije kapitalnog dijela budžeta, grad bio doveden do ivice normalnog funkcionisanja.

"Obustavila bi se izdvajanja za sve kategorije društva, kao što su socijala, kultura, sport. Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora ne bi mogla da izvrši, pored redovnih,hitne intervencije u slučaju vanrednih događaja. Sredstva za održavanje lokalnih puteva, čistoće bi bila otežano plasirana. Takođe, bila bi dovedena u pitanje priprema naredne turističke sezone, kao i ostalih službi a sve na štetu Kotora i Kotorana. Takođe, zaposlenima koji su na budžetu Opštine Kotor bi bila upitna isplata ličnih dohodaka", navodi se u saopštenju.

Stoga je Popović, kako je saopšteno, odbornik u lokalnom parlamentu stavio blanko potpis na predlog za izbor predsjednika Skupštine opštine Kotor.

"Na ovaj način bi pokazali svi zajedno da i pored poteškoća oko formiranja vlasti u Kotoru smo spremni da zajedno zanemarimo unutarpartijske interese i da najvažnija godišnja dokumenta usvojimo i omogućimo normalno funkcionisanje grada i Opštine. Predlažem da Predsjednik Skupštine Opštine Kotor bude aktuelni predsjedavajući, dr Branko Baćo Ivanović, ugledni i najstariji odbornik, naravno ukoliko prihvati kandidaturu", saopštio je Popović.

Podsjećamo, konstitutivna sjednica SO Kotor je započela prije gotovo mjesec dana.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније