Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 12. 2016. 15:07 >> 14:45
1

BRAJOVIĆ I POŠA

CG napravila najveći iskorak ka NATO i EU

Mađarska dijeli sa Crnom Gorom dragocjena iskustva integrativnih procesa, pri čemu razumije i uvažava specifičnosti naše države,ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović.

                          

On je danas razgovarao sa mađarskim ambasadorom u Crnoj Gori, Kristijanom Pošom.

Brajoviću je Poša uručio pismo predsjednika mađarskog parlamenta Lasla Kevera sa čestitkom i izrazima najljepših želja za uspješan rad i saradnju dvaju parlamenata. 

Dvojica zvaničnika su još jednom potvrdili izvanredne odnose Crne Gore i Mađarske, kako na političkom, tako i ekonomskom i kulturnom planu.

Sagovornici su podvukli značaj činjenice da je ambasada Mađarske u Podgorici kontakt ambasada NATO, a to će biti sve do punopravnog članstva Crne Gore u ovom savezu sledeće godine.

Ambasador Poša je najavio predstojeće aktivnosti na promociji mađarske kulture u Crnoj Gori, a za narednu godinu više susreta na nivou parlamentarnog dijaloga zemalja Regiona.

Na tim susretima će Crna Gora imati veoma značajnu ulogu kao država koja je, po riječima ambasadora Poše, od sticanja nezavisnosti od svih država regiona napravila najveći iskorak ka NATO i Evropskoj Uniji,.

 

                        

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније