Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

02. 12. 2016. 16:45 >> 16:23
14

KONTINUITET

Mandić i Knežević u ruskoj Dumi

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević sastali su se danas u Moskvi sa potpredsjednikom Dume Petrom Tolstojem. Kako saopštavaju iz DF-a, Mandić je potpredsjednika Dume upoznao sa aktuelnom društveno-političkom situacijom u Crnoj Gori. Istakao je kako izbori 16. oktobra nijesu održani u demokratskom ambijentu.

"Već u atmosferi insceniranog skandaloznog državnog udara u očiglednoj organizaciji  režima Mila Đukanovića koji je dodatno produbio sveopštu krizu u našoj državi. DF je  kao najjači i najorganizovaniji politički savez koji se nalazi pod žestokim udarima državnog terora, odlučan da nastavi demokratsku borbu protiv totalitarnog sistema Mila Đukanovića  koji je zbog svojih ličnih interesa i privilegija uspio da poremeti odnose i sa Rusijom, našim dokazanim viševjekovnim prijateljem i saveznikom. Naša borba će počivati prvenstveno na utvrdjivanju istine vezane za izborne mahinacije počev od brutalne izborne krađe pa završno sa tzv. državnim udarom", kazao je Mandić.

Knežević je, kako se navodi u saopštenju, potpredsjednika Dume upoznao sa kampanjom DF-a i političkim programom baziranim na organizovanju referenduma o članstvu Crne Gore u NATO, ukidanju sankcija Rusiji i povlačenju odluke o priznanju države Kosovo.

"Upravo ovi naši principijelni i beskompromisni stavovi u stvari predstavljaju razlog zbog kojeg se Đukanovićev režim ovih nedjelja vodi histeričnu kampanju protiv Rusije i DF-a povezujući nas,  sa nama nepoznatim osobama, iz tzv. državnog udara  koje su očigledno za potrebe DPS-a angažovali njegovi partneri", kazao je Knežević.

Lideri DF-a su od Petra Tolstoja, koji je, kako navode, direktni potomak Lava Tolstoja, zatražili podršku u "rasvetljavanju svih činjenica vezanih za tzv. državni udar, posebno zbog medijskih navoda da su glavni organizatori dvojica Rusa koji su tobož pripadnici bezbjednosnih struktura".

Tolstoj je, navodi se u saopštenju DF-a, negirao bilo kakvo učešće i povezanost države Rusije sa bilo kakvim nedozvoljenim aktivnostima u Crnoj Gori.

"Posebno naglasivši da Rusija predvodi globalnu borbu protiv terorizma ulažući ogromne vojne, ekonomske i ljudske resurse u toj borbi. Takođe je podsjetio da su političari iz DF-a početkom godine dobili snažnu podršku od tadašnjeg rukovodsta Dume predvođenog Sergejom Nariškinim, i da ih obavještava da će  novi saziv i novo rukovodstvo  Dume imati isti odnos prema DF-u, a da  Andriju Mandića i Milana Kneževića smatraju za iskrene prijatelje: "Rusija nikad nije i neće izdati svoje saveznike!", izjavio je potpredsjednik Dume Petar Tolstoj u razgovoru sa liderima DF-a", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније