Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

04. 12. 2016. 08:38 >> 10:57
3

NJEMAČKI POSLANIK

Bajer: Bojkot podriva parlamentarizam

Njemački parlament “Bundestag“ je prekjuče dao svoj pozitivan glas o članstvu Crne Gore u Alijansi. Ako ostale zemlje NATO-a brzo ratifikuju Protokol, pretpostavljam da je vrlo vjerovatno da Crna Gora može očekivati da se pridruži NATO-u na proljeće naredne godine, kaže, u intervjuu Pobjedi Peter Bajer, izvjestilac za Crnu Goru u Odboru za vanjske poslove Bundestaga. Bajer, koji je poslanik iz redova vladajuće Hrišćansko-demokratske unije, ističe da je članstvo Crne Gore u NATO-u najvažniji politički cilj Crne Gore proteklih decenija.

 

Njemački poslanik ocjenjuje pozitivim to što nije trebalo dugo da se oformi nova Vlada.

"Sada može da se počne sa važnim poslom. Parlament i njegovi izabrani članovi nijesu samo tu da donesu zakonske propise i na taj način definišu dnevni red Vlade, već i da kontrolišu Vladu", kazao  je Bajer. 

On naglašava da je važno za svakog člana parlamenta, bez obzira na partijsku pripadnost, da ispuni svoje obaveze koje su na njega izborom u parlament prenijeli građani. 

"Mogu samo da apelujem na crnogorske kolege da aktivno učestvuju u živopisnoj skupštinskoj raspravi, jer se u plenarnoj sali poslanici takmiče idejama i predlozima. Bojkot nije legitiman način da se izrazi svoje mišljenje i podriva parlamentarizam i nije u skladu sa opšteprihvaćenim demokratskim principima", poručuje poslanik njemačke vladajuće stranke.

Komentarišući događaje u noći uoči izbora u Crnoj Gori i hapšenje osoba iz Srbije za pokušaj organizovanja terorističkog napada u Crnoj Gori, Bajer je kazao da je na dan izbora bio u Podgorici kao posmatrač OEBS-a.

"Ali nijesam lično svjedočio šta se desilo u tom pogledu. Sada je važno da pravosudni organi nastave nepristrasno da istražuju ovaj incident", kazao je njemački poslanik.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније