Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

04. 12. 2016. 11:26   >>  11:04 4

U BUDVI

Cdu: Fotelje najveći problem formiranja vlasti

Iz Budvanskog Odbora Crnogorske demokratske unije (Cdu) podsjećaju da je od lokalnih izbora u tom gradu prošlo više od 45 dana i da vlast još uvijek nije konstituisana. "Naša opština se nalazi u ozbiljnoj krizi vlasti koja može imati teške i nesagledive posljedice za njeno buduće funkcionisanje", ocijenila je predsjednica odborničkog kluba Cdu u Skupštini opštine Budva Anđela Ivanović.

"Više je nego očigledno da novi konstituenti vlasti nijesu dovoljno svjesni svih posljedica koje može izazvati nedonošenje budžeta za sljedeću godinu u zakonom predviđenim rokovima", podsjeća Ivanović.

Pripreme za sljedeću turističku sezonu bi već morale biti u toku, s obzirom da je do početka sezone ostalo manje od četiri mjeseca, a naš grad, kao najznačajnija turistička destinacija iziskuje donošenje velikog broja Odluka i planova koji su neophodni za valjanu organizaciju turističke sezone u 2017. godini, podsjeća odbornica Cdu-a.

Ivanović podsjeća da je u prethodnoj godini u Budvi ostvareno preko 5 miliona noćenja, što čini preko 50 odsto turističkog prometa Crne Gore. Tvrdi da sada već veliko i ozbiljno kašnjenje u organizaciji grada kao turističke destinacije za narednu godinu može izazvati ogromnu štetu za opštinu, sve njene građane i Crnu Goru u cjelini. Upozorava da ovako ozbiljna situacija treba da bude glavni pokretač budućim konstituentima vlasti u Budvi, da brzo,  efikasno i bez odlaganja uspostave lokalnu vlast i počnu sa ozbiljnim radom kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme.

"Vremena za čekanje više nema i svi moraju shvatiti da su interesi grada i građana ispred svih partitokratskih interesa, koji očigledno koče uspostavu nove vlasti. 

Još uvijek ne želimo da vjerujemo da je podjela funkcija u budućoj vlasti jedini i najveći problem stranaka koje su nas obavijestile da imaju većinu za formiranje vlasti nakon održanih izbora. Vrijeme koje neumitno teče, nažalost potvrđuje da upravo podjela fotelja u novoj vlasti može biti najznačajni razlog za ovoliko kašnjenje", sigurna je Ivanović.

Iz Cdu-a konstatuju da, samim tim, padaju u vodu sva ona predizborna obećanja i pompezne priče. 

"Građani Budve su glasali za promjene i te promjene se sa nestrpljenjem očekuju. Zato pozivamo stranke koje su nas obavijestile da preuzimaju vlast u Budvi nakon izbora, da odmah, bez odlaganja, pristupe organizaciji vlasti kakvu naš grad zaslužuje i očekuje. Da odmah pokrenu proces rada i odlučivanja koji će nam omogućiti da prevaziđemo veliko kašnjenje i učinimo sve što je potrebno za pripremu turističke sezone i normalno funkcionisanja svih segmenata vlasti u periodu pred nama", poručuju iz Cdu-a i upozoravaju da, ako ovaj njihov apel ne čuju oni kojima je upućen i nastave sa gubljenjem vremena, ukupna šteta može biti nesaglediva, a njihova neozbiljnost i neodgovornost pogubna za sve nas.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније