Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Radio Crne Gore, Objavio: I. P. ]

07. 12. 2016. 11:55 >> 11:38
4

KENTERA UBIJEĐEN

CG u NATO na proljeće 2017.

Predsjednik Atlantskog saveza, Savo Kentera, kazao je da vjeruje da će SAD uskoro dati zeleno svjetlo za ulazak Crne Gore u NATO.

 

Podsjećamo, Spoljnopolitički odbor američkog Senata sinoć je jednoglasno usvojio Rezoluciju o ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

“Očekujem da vrlo brzo Senat ratifikuje Protokol, i da imamo 16-u zemlju članicu NATO-a koja je završila tu formalno-pravnu proceduru i da nakon toga odmah uslijedi ratifikacija u ostalim zemljama”, kazao je Kentera za Radio Crne Gore.

On je rekao da očekuje da se ratifikacija Protokola o crnogorskom pristupanju Alijansi obavi u ovom sazivu Senata.

“Mislim da se neće čekati da to bude neki novi saziv, jer je u najboljem interesu SAD, ostalih članica, i samog NATO-a da Crna Gora što prije postane članica Alijanse, ali i nama u Crnoj Gori da se nastave reforme koje su potrebne”, rekao je Kentera.

Govoreći o daljim koracima Podgorice, on je rekao da pravi posao tek počinje. Dobro je, kaže, što su svi u Crnoj Gori shvatili da pravi posao tek predstoji.

“Dakle, u svim oblastima koja su dodatni impuls ulasku sjutra Crne Gore i u Evropsku uniju, jer je riječ o dva komplementarna procesa”, kazao je Kentera.

Kad je riječ o dinamici ratifiakcije, on je rekao da je to pitanje tehničke prirode, jer “zavisi od administracija zemalja gdje se proces odvija dosta brzo, dok u nekim zemljama može trajati i mjesec dana”.

“Ono što ja očekujem da kompletan proces ratifikacije u svim zemljama i da odluka u našem parlamentu bude gotova do proljeća 2017. godine i da Crna Gora već na proljeće 2017. bude formalno pravno članica NATO”, kazao je Kentera.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније