Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 12. 2016. 13:42 >> 13:19
1

MINIĆ SMATRA

Demokrate pobjednici rodne ravnopravnosti

Demokratska Crna Gora na prisustvo žena u partiji ne gleda kroz zakonsku kvotu od 30 odsto, već kao na bogatstvo i ponos društva koje bi trebalo podsticati, ohrabrivati i inspirisati na još veću afirmaciju njihovog političkog djelovanja, smatra poslanica Demokrata, Valentina Minić.

 

Ona je, na debati "Žene i parlamentarni izbori 2016", saopštila da pripada partiji koja je na nedavnim parlamentarnim izborima imala ženu kao kandidata za poslanika na najviše rangiranoj poziciji, odmah nakon predsjednika stranke i čiji je svaki četvrti kandidat za poslanika bila žena.

"Da su Demokrate pravi pobornici rodne ravnopravnosti i promoteri ljudskih prava mogu dokazati i na činom primjeru, jer su me upravo Demokrate prije svega 9 mjeseci 'pronašle' u kampanji 'od vrata do vrata', gdje su me svojim pristupom, srdačnošcu, idejama, entuzijazmom, toplinom i nevjerovatnom energijom podstakli da se uključim i borim za sopstvena ubjeđenja, koja su se uklopila u ideju opšteg dobra koju sa ponosom, kao Demokratkinja, danas promovišem", kazala je Minić.

Ona je najavila formiranje demokratske organizacije žena u okviru Demokrata, kako na državnom, tako i na nivou lokalnih organizacija.

Prenijela je poruku Demokrata na sve žene u Crnoj Gori da sruše stereotipe tradicionalizma i da ne dozvole da budu svođene samo na uloge domaćice, majke i supruge, već da svojim aktivnim radom, idejama i predlozima uzmu još značajnije učešće u društveno-političkom životu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније