Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

08. 12. 2016. 18:05 >> 22:31
9

NACIONALNA BEZBJEDNOST

Marković na čelu Vijeća umjesto Đukanovića

Premijer Duško Marković imenovan je za predsjednika Vijeća za nacionalnu bezbjednost, a za članove ministri Mevludin Nuhodžić, Predrag Bošković, Darko Radunović i Srđan Darmanović. Vlada je tu odluku donijela na današnjoj sjednici imajući u vidu personalne promjene u sastavu 41. Vlade.

"U skladu sa Zakonom o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore, Vlada je usvojila Predlog za razrješenje dosadašnjeg predsjednika i šest članova Savjeta i imenovanju novog predsjednika i četiri člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost", saopšteno je nakon sjednice.

U cilju ispunjavanja obaveza iz procesa evroatlantskih inregracija koje bi omogućile učešće jedinica Vojske Crne Gore u misijama kolektivne odbrane, Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upotrebi jedinica Vojske u međunarodnim snagama i učešću pripadnika civilne zaštite, policije i zaposlenih u organima državne uprave u mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu, saopšteno je nakon sjednice. 

"Predložene izmjene i dopune važećeg zakona odnose se na: propisivanje aktivnosti za koje se ova lica mogu angažovati u međunarodnim misijama; deklarisanje jedinica Vojske za učešće u međunarodnim snagama u okviru NATO; nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost u vezi sa upućivanjem pripadnika Vojske u međunarodne snage u inostranstvu i način učešća pripadnika Vojske u međunarodnim snagama", navodi se u saopštenju.

Takođe, Vlada je donijela i Odluku o utvrđivanju visine novčane naknade pripadniku Vojske Crne Gore u mirovnoj operaciji Evropske unije "EU NAVFOR - ATALANTA".

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније