Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

08. 12. 2016. 22:02   >>  21:39

ZAKLJUČAK VLADE

Cjelovitiji pristup saradnji s dijasporom

Vlada je danas donijela Akcioni plan realizacije Strategije saradnje sa iseljenicima, za period 2016 – 2018. godine, koji, kako je navedeno u saopštenju, predstavlja osnovu za ostvarenje projekata od obostranog interesa i pruža mogućnosti iseljenicima za jednostavnije iskazivanje potreba.

"Planom su definisane konkretne mjere na planu zaokruživanja institucionalnog i normativnog okvira, očuvanja kulturnog identiteta, očuvanja državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori, jačanja obrazovne, naučne i sportske saradnje, informisanja i povezivanja, zaštite prava i položaja iseljenika i unapređivanja privrednog partnerstva. U diskusiji je istaknuto da se cjelovitim pristupom pokazuje odgovoran državni odnos i poštovanje prema crnogorskim iseljenicima", saopšteno je nakon sjednice.

Vlada je, na sjednici kojojm je predsjedavao predsjednik Duško Marković, usvojila Peti polugodišnji izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju za period januar – jun 2016. 

"Crna Gora je u tom izvještajnom periodu podigla ukupni bilans otvorenih poglavlja na 24, otvaranjem dodatna dva poglavlja pravne tekovine, i to: 12 – Bezbjednost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor i 13 – Ribarstvo. Nastavljen je intenzivan politički dijalog Crne Gore s državama članicama Evropske unije i ostalim evropskim partnerima, putem bilateralnih konsultacija i postojećih instrumenata za realizaciju ekspertske podrške. Sprovedene su i dalje aktivnosti na promovisanju sadržine i ciljeva pregovaračkog procesa u javnosti i ukupnog unapređenja njegove transparentnosti. Izrada izvještaja je obaveza u proceduri redovnog informisanja Skupštine Crne Gore o ovoj temi", navodi se u saopštenju.

Usvojen je i Jedanaesti kvartalni izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju za period jul – septembar 2016.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније