Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 12. 2016. 20:08 >> 20:13
8

HAN PORUČIO

"Rješenje pronaći u parlamentu"

Evropski komesar za proširenje Johanes Han ocijenio je večeras da vlast i opozicija u Crnoj Gori treba da nađu kompromis o svim spornim pitanjima i da ih rješavaju u parlamentu. Han je to poručio na pres konferenciji, nakon što je večeras u Podgorici razgovarao i sa liderima opozicije.

"Sada je potrebno prevazići situaciju u kojoj opozicija bojkotuje parlament. Sasvim normalno da imate različita mišljenja, ali parlament je mjesto gdje treba o tome debatovati. Jako važno da se zadrži ovaj zamajac ka evroatlanskom putu Crne Gore", rekao je Han. 

Evropski komesar je, na pitanje da li smatra legitimnim zahtjev opozicije da se izbori ponove i koliko su izbori bili fer i slobodni u atmosferi pokušaja terorističkog napada, podsjetio da je OEBS već dao sud o izborima održanim 16. oktobra.

"Što se tiče pokušaja državnog udara, očekujem da se to vrlo temeljno istražiti i svi u CG očekuju vrlo brzo izvještaj o svemu da bi se dao odgovor na sve sumnje koje se izražavaju. U demokratiji dominantno rješenje je kompromis. Obje strane treba da se približe, ukoliko su zainteresovane za kompromisno rješenje. Strane treba da traže rješenje koje će omogućiti da uđu u parlament i to ne bi trebalo da bude problem ukoliko postoji politička volja", poručio je Han.

Kada je riječ o odnosu Rusije prema regionu, Han je kazao da je EU zainteresovana za mirne odnose sa svima.

"Ne smijemo zanemariti da je Rusija tu i da ima drugu agendu. Ako gledate odnos ulaganja EU i Rusije u regionu vidjećete da su ulaganja EU u zemlje regiona mnogo veća nego ona od strane Rusije", rekao je Han.

Crna Gora je, kako je kazao, postigla mnogo u evropskim integracijama proteklih godina.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније