Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

09. 12. 2016. 07:53   >>  07:31 9

MATERN O DRŽAVNOM UDARU

Rezultati istrage da ubijede sve

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Hans Ginter Matern, kaže da je Vlada SR Njemačke zabrinuta zbog činjenica da cjelokupna opozicija bojkotuje rad parlamenta.

Matern je kazao i da rezultati istrage o terorističkom napadu moraju biti ubjedljivi kako za domaću javnost, tako i za strane adrese.

"Vlada SR Njemačke sa zabrinutošću posmatra činjenicu, da je svega 42 od ukupno 81 poslanika prihvatilo mandat u Skupštini Crne Gore. Parlamentarna demokratija živi na osnovu sučeljavanja vlasti i opozicije u parlamentu”, rekao je Matern za Dnevne novine.

Govoreći o istrazi u slučaju hapšenja optuženih za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora, njemački ambasador ističe da je rasvjetljenje ovog slučaja uslov za opoziciju da počnu rad u Skupštini.

"S tim u vezi, na nadležnim institucijama je da u cjelini rasvijetli događaje po pitanju hapšenja velikog broja stranih državljana osumljičenih za terorizam u noći 16. oktobra. Rezultati istrage potvrđeni pravosnažnom presudom nadležnog suda u Crnoj Gori moraju ubijediti i strane adrese, ali prije svega domaću javnost, da bi ista ubijedila svoje izabrane poslanike da prihvate mandat i počnu da rade u Skupštini", zaključio je predstavnik Njemačke u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније