Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 12. 2016. 10:49 >> 10:37
2

SUSRET SA FRERIKSEN

Novi izbori rješenje za krizu

Oktobarski parlamentarni izbori nijesu bili fer i demokratski, zbog čega se ne mogu priznati njihovi rezultati kao odraz slobodno izražene volje građana, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

 

To su, tokom susreta sa šeficom političko-ekonomskog Odjeljenja u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Lesli Freriksen, saopštili potpredsjednici SNP-a Veselin Bakić i Danijela Pavićević. 

"Tom prilikom, sagovornici iz SNP su još jednom ukazali da izbori 16. oktobra nijesu bili fer i demokratski, zbog čega se ne mogu priznati njihovi rezultati kao odraz slobodno izražene volje građana. Podsjećajući da su pošteni izbori osnov legitimnosti vlasti, oni su predočili da opozicija predlaže  dogovor o ponavljanju parlamentarnih izbora, najkasnije sa predsjedničkim u martu 2018. godine, kao put izlaska iz opšte političke krize u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju SNP-a.
 
Bakić i Pavićević su iskoristiti priliku i da potenciraju neophodnost potpunog razrješavanja svih okolnosti vezanih za navodni državni udar, kako se u novi izborni proces ne bi ušlo sa bilo kakvim nejasnoćama o tom slučaju.

"Oni su takođe upoznali Freriksen da je spreman Izvještaj građanske opozicije o povredi izbornih prava i sloboda građana, koji će danas biti predstavljen predstavnicima Međunarodne zajednice u Crnoj Gori", saopšteno je nakon sastanka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније