Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

10. 12. 2016. 08:24   >>  08:02 11

RUDOVIĆ IZJAVIO

Glasanje o NATO-u zavisi od brzine ratifikacije

Član Koorodinacionog odbora Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović izjavio je da URA podržava ulazak Crne Gore u NATO, ali da će njihovo glasanje u parlamentu o tom pitanju zavisiti od brzine ratifikacije Pristupnog protokola u preostalim zemljama članicama I od političke situacije.

 

Stav GP URA uslijedio je nakon što je poslanik Demosa Goran Danilović prozvao SDP Ranka Krivokapića zbog najave da će njihovi poslanici prisustvovati sjednici parlamenta na kojoj se bude odlučivalo o članstvu u NATO.

“URA želi da vidi Crnu Goru u društvu razvijenih zapadnih demokratija. Ne mislimo da je sve sjajno u NATO, ali ukoliko Crna Gora želi da bude zemlja u kojoj postoji kontrolisana, transparentna i odgovorna vlast i u kojoj postoje elementarne demokratske procedure, onda je ulazak Crne Gore u NATO nešto što podržavamo uz sve mane koje NATO sa sobom nosi”, kazao je Rudović za Pobjedu, dodajući da treba imati u vidu i globalne okolnosti i budućnost naše države.

Što se tiče sjednice parlamenta, on kaže da prvo moraju da vide do kada će trajati process ratifikacije Pristupnog protokola.

“Taj proces je sada na pola puta. Ostaje da vidimo koliko će to da traje. Druga važna okolnost je da će opozicija pravce politič- kog djelovanja kreirati u odnosu na zahtjev za ponavljanje izbora i za eventualne pregovore DPS-a i opozicije oko održavanja slobodnih izbora”, rekao je Rudović. On je ponovio da neće mijenjati stav da u Crnoj Gori ne postoji legitiman parlament kada je većina u pitanju. GP se programski zalaže za članstvo u NATO ali se kolaicionim sporazumom o formiranju koalicije ,,Ključ” obavezala da odluka o tom pitanju mora biti donešena na referendumu.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније