Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

10. 12. 2016. 16:41   >>  16:19 2

DEMOKRATE PORUČUJU

Građani željni jednakosti i pravde

U Crnoj Gori nedostaje neselektivno poštovanje osnovnih prava i sloboda i građani su željni jednakosti, ravnopravnosti i pravde, ocijenile su Demokrate.

Predsjednik Demokratskog savjeta Demokratske Crne Gore, Štjefan Camaj, saopštio je da je Međunarodni dan ljudskih prava, koji se obilježava danas, prilika za podsjećanje „da nam, zahvaljujući politici sunovrata koju vodi četvrtvjekovna vlast, ne fali samo viši životni standard, već da nam u Crnoj Gori, mnogo više od toga, nedostaje neselektivno poštovanje osnovnih prava i sloboda“.

„Građani su željni jednakosti, ravnopravnosti i pravde, a svega toga ni u naznakama neće biti sve dok je na vlasti garnutura koja je produkovala ili, u najmanju ruku, toleriše kriminalne klanove koji, i ovih dana, u pitanje dovode čak i pravo na život“, naveo je on.

Camaj je rekao da su posljednji primjeri Budve, Bara, Podgorice i Kotora najbolji pokazatelji poštovanja ljudskih prava. „Pa svaki građanin s pravom sebi postavlja pitanje – o kakvim drugim pravima da razmišljam kad mi je pravo na život i na slobodno kretanje ugroženo i dok pijem kafu u kafiću ili šetam ulicom“.

„Ništa bolje stanje nije ni kada je u pitanju borba protiv diskriminacije, koja ne zaobilazi nikoga, osim šačicu privilegovanih, a koja je naročito izražena prema manjinama i marginalizovanim grupama u društvu“, ocijenio je on.

Demokrate će se, kako je kazao, i u narednom periodu truditi da svaki takav slučaj za koji saznaju procesuiraju i istjeraju do kraja i, u tom smislu će se, poručio je, snažno zalagati za nadmoć pravde i jednakosti nad nepravdom i diskriminacijom.

„U ime svih Demokrata i u svoje ime, Crnoj Gori želim novu i vlast neopterećenu kriminalnom prošlošću i nasljeđem ružnih vremena, koja će se zalagati za poštovanje ljudskih prava svakog čovjeka, kao pretpostavku za ukupni napredak i bolju budućnost svih“, saopštio je Camaj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније