Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

12. 12. 2016. 17:35   >>  17:13 1

TRAŽE PROMJENU VLASTI

SNP: Pljevlja dovedena na rub opstanka

Pljevlja su, pod upravom aktuelnog nelegitimnog i nesposobnog rukovodstva, svakim danom sve više i više degradirana, čime su ovaj grad i njegovo stanovništvo dovedeni na sami rub opstanka, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNP-a.

"Kreatori politike sunovrat Pljevalja, na čelu sa nelegalnim predsjednikom Opštine, svojim „rezultatima“ su dokazali da je SNP bio u pravu kada je konstantno javno ukazivao na njihovu nesposobnost, nekompetentnost, korumpiranost, politički nepotizam i bespogovorni poltronski odnos prema centralnoj vlasti", naveli su z SNP-a.

Kako su kazali, jedino rješenje je što hitnija promjena postojeće vlasti i dovođenje na čelo opštine ljude koji će okupiti sav kadrovski potencijal, definisati prioritete razvoja, zaštiti interese ove sredine od klasične eksploatacije njenih resursa i sanirati katastrofalne posledice sadašnje vladavine.

"Uzalud je sav trud čelnika lokalne uprave da uz pomoć nepotpunih informacija i podataka saopštenih u formi poluistina predstave stanje drugačijim od onog kakvo jeste. U takve bajke više niko vjeruje, što je pokazao i rezultat glasanja Pljevljaka na parlamentarnim izborima kada su ubjedljivom većinom podržali partije koje čine opoziciju u lokalnom parlamentu. Međutim, ta opomena nije bila dovoljna predsjedniku Opštine, već je u sumiranju godišnjeg rada svoje administracije, povodom Dana opštine, nastavio sa obmanama i bacanjem prašine u oči javnosti, govoreći samo o navodnim uspjesima, ne iznoseći potpune činjenice kako o stanju opštinskih finansija, tako i o drugim pitanjima od vitalnog značaja za ovu sredinu", piše u saopštenju.

Iz SNP-a su kazali da se predsjednik Opštine pohvalio smanjenjem duga, "ne pominjući realno stanje da se enormno povećao dug lokalne uprave izvođačima radova i drugim dobavljačima, kao i da su dugovanja preduzećima čiji je osnivač Skupština opštine dostigla enormne iznose".

Naveli su da je trenutni dug samo u jednom takvom preduzeću prešao 700.000 eura, a kašnjenje plata radnicima je redovna pojava.

"Za iole upućenije analitičare finansija lokalne uprave stanje je, suprotno tvrdnjama predsjednika Opštine, katastrofalno i sasvim je izvjesno da će se ponoviti situacija sa kraja mandata njegovog kolege iz DPS-a koji je za sobom ostavio haos koji ni dan danas nije saniran. Dakle, smanjenje kreditnih obaveza opštine Pljevlja istrgnuto je iz ukupnog konteksta i kao poluistina plasirano javnosti kao navodni uspjeh lokalne uprave, dok je stvarnost potpuno suprotna i ukazuje na enormno povećanje realnog duga Opštine", saopšteno je iz SNP-a.

Iz te partije su kazali da su podaci koje je predsjednik Opštine saopštio o završetku radova na Domu kulture, izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, planova za izgradnju gradske toplane ili stanje lokalne infrastrukture daleko od stvarnog stanja stvari.

"Do kojih granica ide osionost i samovolja nelegalnog predsjednika Opštine, koji se očigledno oslanja, zbog svog poltronskog stava, samo na podršku vrha svoje partije i izvršava samo njene zadatke, govori i podatak da su ponovo angažovani svi radnici koji su otpušteni po Lex specialis, a za obavljanje nepostojećih privremenih i povremenih poslova. Takvih je samo u lokalnoj upravi četrdesetak, dok je njihov broj u lokalnim preduzećima znatno veći", ističu iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније