Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

16. 12. 2016. 20:07   >>  21:40 5

KOTOR

SNP zatražio podršku svojoj manjinskoj vlasti

Kotorski Odbor Socijalističke narodne partije zatražio je od Demokratskog fronta, Demokrata, Građanskog pokreta Ura i Socijaldemokratske partije da ih podrže u manjinskoj vlasti. Predsjednik kotorskog SNP-a Branko Ivanović kazao je kako u toj partiji vjeruju u brz i pozitivan odgovor kolega, što bi, kako kaže, omogućilo da ovaj grad dobije novu vlast tokom sljedeće sedmice. Lokalni izbori u Kotoru održani su 16. oktobra.

Ivanović je, u pisanoj izjavi nakon sastanka, kazao da su iz SNP-a večeras, sublimirajući sve dosadašnje sastanke ovih političkih subjekata, pokušali da prevaziđu pitanja koja su ih do sad razdvajala - a to je odbijanje SDP da napusti koalicionu vlast sa DPS-om podnošenjem ostavki, kao i podrška DF, URE i Demokrata takvom stavu SDP.

"Iz tih razloga, danas smo krenuli od onog što nas spaja, a što su naše kolege posebno naglašavale kao prioritet svih prioriteta, a to je razvlašćivanje DPS. Polazeći od toga da su predstavnici DF, Demokrata, GP URE i SDP tokom pregovora naglašavali da razvlašćivanje DPS jeste ključni cilj kojem mora biti podređen svaki partijski ili lični cilj i potencirali da postoji 17 opozicionih odbornika koji žele razvlašćivanje DPS, predložili smo im da manjinski podrže SNP", naveo je Ivanović.

Na taj način će se, kako kaže, obezbjediti razvlašćivanje DPS-a i potpuni diskontinuitet vlasti. 

"Na ovaj način, takođe, iskazujemo i odgovornost prema više od 6.000 birača, ali i svim građanima Kotora koji očekuju formiranje nove vlasti", vjeruje Ivanović.

On, takođe, podsjeća da su kolege iz partnerskih partija i grupa građana, kroz više medijskih istupa, ukazali na to da su spremni da ponude, odnosno da su nudili manjinsku podršku SNP.

"Iz tih razloga, očekujemo da ćemo brzo dobiti odgovor i ukoliko on bude pozitivan, već tokom sljedeće sedmice može se izvršiti izbor predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine", zaključio je Ivanović.

Podsjetimo, u pozivu na sastanak koji je, prije dva dana, uputio predsjednik SNP Kotor Branko Ivanović, navedeno je, između ostalog, da je SNP odustao od svog zahtjeva da prije nego što se uđe u dogovor, SDP mora da raskine aktuelnu koaliciju sa DPS-om.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније