Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 12. 2016. 18:43   >>  18:21 35

MANDIĆ OCIJENIO

Vlada na čelu parade homoseksualaca

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je da ta stranka, za razliku od Vlade, baštini tradicionalne pravoslavne hrišćanske vrijednosti Crne Gore.

Mandić je, govoreći na Skupštini Kluba mladih OO NSD Podgorice, ocijenio  da NSD "razlikuje od Vlade Crne Gore koja danas predvodi paradu homoseksualaca u Glavnom gradu".

"Mi smo ona prava istorijska Crna Gora koja liči na zemlju naših predaka u kojoj je brak zajednica muškarca i žene, zasnovana na ljubavi i razumijevanju koji za cilj ima stvaranje zdrave porodice i potomstva", rekao je Mandić. 

Prema njegovim riječima, kada se posebno posmatra mlada generacija "srpski narod je danas najbrojniji u Crnoj Gori".

"To su oni momci i djevojke koji pjevaju pjesme o Kosovu, idu u pravoslavne hramove a u školama se pozdravljaju sa tri prsta. Oduprli smo se nasilnoj asimilaciji i brutalnoj diskriminaciji režima Mila Đukanovića i uspjeli u DF-u da osmislimo politiku pomirenja Srba i Crnogoraca uvazavajući maksimu "sva prava svima". Nas niko ne može pobijediti, ali svak sa nama može napraviti pošten dogovor od koga korist mogu imati svi u Crnoj Gori, poručio je Mandić.

Lider NSD je pozvao mlade da još upornije nastave političku borbu "jer se sa protestima i izbornom kampanjom ne završava angažman mladih nego tek počinje".

"Radujem se što u ovako velikom broju danas donosite osmjehe i optimizam za borbu koju vodimo a niste opasani kravatama i ne nosite tašne sa statutima i ustavima kao neki drugi mladi političari. Zato niko od vas ne traži da držite ode i hvalospjeve rukovodstvu i predsjedniku stranke već vas pozivamo i ohrabrujemo da budete slobodni ljudi koji se za vlastite stavove i ideje bore na svakom koraku", poručio je Mandić.

Skupština Kluba mladih OO NSD izabrala je novo Predsjedništvo kluba u sastavu Koča Đurišić, Milica Tomašević, Kristina Simić, Bojana Bulatović, Maksim Čađenović, Filp Ćirović, Milica Dedić, Jelena Radunović, Ana Drecun-Lukić, Ilija Pejović i Luka Tapušković. 

 

 

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније