Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 12. 2016. 17:46 >> 17:24

KOTORSKA URA

"Nemate pravo da prekrajate izbornu volju"

Vođenje grada u narednih četri godine je isuviše važan i ozbiljan posao da to zaslužuje mnogo ozbiljniji, seriozniji i detaljniji dokument za traženje manjinske podrške od ovog kojeg ste nam uputili i tražili da se po njemu izjasnimo, navodi se u odgovoru kotorskog Odbora Građanskog pokreta Ura, upućenom lokalnom Odboru SNP-a na ponudu za davanje manjinske podrške toj partiji. Kako su naveli iz kotorske Ure, tri su najvažnija razloga

Razloga za ovakvu konstataciju je mnogo, kako je navela predsjednica OO GP Ura Ljiljana Popović Moškov u odgovoru predsjedniku kotorskog Odbora SNP-a Branku Ivanoviću i izdvojila najvažnije:

"Tražite manjinsku podršku za izbor vaših kandidata na političke funkcije i to na funkciju Predjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine, a znamo da političkih funkcija ima više,pa ne vidimo iz kojih redova mislite da popunite te funkcije? Nudite da mi iz ostalih opozicionih partija (Demokrate, DF, SDP i URA) ostvarimo kontrolnu funkciju kroz Skupštinu opštine i kroz Upravne odbore,ne navodeći ni jedan primjer koji jasno objašnjava način, vremenske periode, proceduru kontrole i kako će se riješavati problematična riješenja iz kontrole", navode iz kotorske Ure.

Kažu kako SNP govori o depolitizaciji lokalne uprave i biranju kandidata bez obzira na partijsku pripadnost i lično poznastvo, već isključivo na osnovu znanja, dosadašnjeg iskustva i ostvarenih rezultata, ali da ne navode ni jedan detalj o tome ko će i na koji način odredjivati kredibilitet nekog učesnika na konkursu, ko može dodatno konkurisati na osnovu dosadašnjeg iskustva.

"Kad takvo iskustvo evo već 26. godinu imaju ekskluzivu sticati samo DPS kadrovi i njihovi sateliti. Kako ćete i kojom metodologijom mjeriti nečiji do sada ostvareni rezultat", navodi se u odgovoru Ure.

Kotorska Ura opozicionim kolegama iz SNP-a poručuje kako oni govore o razvlašćivanju DPS i smatraju da se DPS razvlašćuje tako što će im uzeti funkcije predsjednika opštine i predsjednika skupštine grada.

"Vi tražite da pokažemo koliko smo različiti od dosadašnje vlasti ..."kojoj su partijski i lični ciljevi bili na prvom mjestu, a partijsko kadrovanje osnovni princip funkcionisanja...", a nigdje ne govorite o DPS članovima i članovima njihovih satelita, koji se godinama (a i još uvijek) nalaze na rukovodnim funkcijama preduzeća (čiji je većinski vlasnik naša opština), koji se nalaze na mjestu glavnog administratora, menadžera opština, na čelu sekretarijata, kulturnih ustanova itd itd. Pitamo Vas na koji način ćete, ovim ponuđenim modelom, spriječiti da se ti i takvi kadrovi ponovo nađu na tim mjestima, ili možda smatrate da oni nemaju nikakvu odgovornost što je naš grad ovdje gdje je?? Da li zaista mislite da su građani Kotora, glasajući za promjene, glasali da se personalno promjene samo Predsjednik opštine i Predsjednik skupštine", pitaju iz Ure.

Tvrde da u ponudi koju je SNP dostavio na adrese četiri opozicione partije, ne nude i ne objašnjavaju ni jedan mehanizam "koji će spriječiti DPS kadrove i kadrove njihovih satelitskih partija da i dalje budu direktori Direkcija, direktori preduzeća, sekretari Sekretarijata, direktori raznih gradskih ustanova.

"Bez ozbiljnog dokumenta i njegove detaljne razrade, za koju ste nam obećali da ćete je dostaviti, a niste, ovo što ste nam poslali je avantura za koju vam glasači nijesu dali mandat. Da su građani Kotora željeli da zadrže iste kadrove da upravljaju gradom, oni bi im to povjerenje ukazali na izbore od 16. oktobra. Niko nema prava da prekraja izbornu volju pod izgovorom da želite ovakvom ponudom da "spašavate Kotor i ispunjavate dužnost prema građanima ovog grada", zaključuje se u odgovoru kotorskog Odbora GP Ura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније