Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

26. 12. 2016. 12:38   >>  12:15 5

DPS PREDLOŽIO

Partijama manje 860.000 eura

Demokratska partija socijalista (DPS) predložila je izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja kojim se budžetska izdvajanja za ove svrhe sa sadašnjih 0,6 smanjuju na 0,5 odsto.


Umanjenjem budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u Skupštini, kako se navodi, doći će do uštede u Budžetu za 2017. godinu za oko 860 hiljada eura.

Zakonske izmjene, koje su predložili poslanici Petar Ivanović, Miodrag Vuković, Predrag Sekulić i Filip Vuković, primjenjivale bi se od 1. januara iduće godine.

Razlozi za izmjene Zakona sadržani su, kako se navodi, u potrebi da se i u ovom segmentu doprinese stabilnosti javnih finanasija, sistemom održivog finnasiranja deficita i javnog duga, a time i makroekonomske nestabilnosti.

„Kako deficiti javni dug prevazilaze limite utvrđene numeričkim fiskalnim pravilima, u cilju otklanjanja rizika od nestabilnosti javnih finansija, Vlada je predvidjela mjere fiskalne konsolidacije, odnosno izmjene zakonske regulative koje se odnose na smanjenje izdataka za bruto zarade i transfere za socijalnu zaštitu“, kaže se u obrazloženju.

Poslanici DPS-a smatraju da su u cilju fiskalne konsolidacije nepohodne izmjene Zakona o finanasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, odnosno da je iznos predviđen izmjenama apsolutno dovoljan za redovno finansiranje političkih partija.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније