Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

28. 12. 2016. 14:27   >>  14:04

U PETAK SJEDNICA

Privremeno finansiranje ili novi izbori

Predsjedavajući SO Kotor Branko Ivanović sazvao je za petak sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o privremenom finansiranju opštine od januara do marta naredne godine.

 

Ivanović je podsjetio da je tu, jedinu tačku dnevnog reda, predložio Klub odbornika SNP-a.

On je podsjetio da je Zakonom o finansiranju lokalne samouprave propisano je da se budžet opštine mora donijeti do 31.decembra, a ukoliko se taj akt ne donese u tom roku onda se mora usvojiti Odluka o privremenom finansiranju.

„Kako ne postoje uslovi da se do 31. decembra donese Budžet za 2017. godinu, Klub odbornika SNP-a je pripremio i u skupštinsku proceduru juče predao Odluku o privremenom finansiranju. Donošenjem Odluke o privremenom finansiranju omogućava se nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave i pružanje usluga građanima Kotora do donošenja Budžeta“, naveo je Ivanović.

Iz SNP-a podsjećaju u slučaju j da Odluka o privremenom finansiranju ne bude donijeta, Vlada Crne Gore stiče pravo da, zbog nefunkcionisanja lokalne samouprave uvede privremene mjere, raspusti Skupštinu opštine Kotor i dovede do raspisivanja novih izbora.

„SNP očekuje da će 14 odbornika iz redova DF-a, Demokrata, SDP i GP URA svojim glasovima podržati SNP-ov predlog Odluke o privremenom finansiranju, jer je to jedini model kojim se onemogućava raspuštanje Skupštine opštine Kotor od strane Vlade Crne Gore i raspisivanje novih izbora, a obezbjeđuje redovno pružanje usluga građanima“, kazao je Ivanović

U SNP-u smatraju da je dužnost partija koje rade na dogovoru za formiranje nove vlasti da podrškom ovoj odluci pokažu svoju odgovornost prema građanima Kotora i onemoguće očigledno planiran scenario da život u Kotoru stane 1.januara, jer bez ove odluke ne bi postojao zakonski osnov za finansiranje rada javnih službi i pružanje usluga građanima.

„Prisustvo i glasanje o Odluci o privremenom finansiranju opštine Kotor na sjednici u petak biće najozbiljniji test nivoa odgovornosti nove skupštinske većine prema građanima Kotora. Svjestan odgovornosti kao predsjedavajući Skupštine opštine, ali i kao predsjednik SNP Kotor, juče sam sazvao i održao u prostorijama SNP sastanak sa predstavnicima Demokrata, DF, SDP i GP URA prije održavanja Kolegijuma predsjednika Skupštine opštine, na kojem sam ih upoznao sa namjerom i razlozima za predlaganje Odluke o privremenom finansiranju i mogućim posledicama njenog nedonošenja“, zaključio je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније