Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

28. 12. 2016. 15:18 >> 14:55

PEJOVIĆ PORUČIO

Tivat najbliži evropskoj CG

Tivat se dosadašnjim radom pokazao kao veoma napredan i grad koji je najbliži onome kako evropska Crna Gora treba da izgleda, kazao je ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović.

 

On je danas, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, boravio u radnoj posjeti Tivtu.

U sklopu posjete, Pejović je imao sastanak s predsjednicom Opštine Snežanom Matijević i njenim saradnicima, posjetu Srednjoj mješovitoj školi Mladost, susret s tivatskim preduzetnicima, kao i posjetu uspješnoj tivatskoj kompaniji Navar.

“Sastanak s predsjednicom Opštine Snežanom Matijević i njenim saradnicima, bio je prilika za razgovor o rezultatima koje je Crna Gora postigla u procesu pristupanja, kao i predstojećim obavezama u susret članstvu u EU. Istaknuto je da lokalne samouprave imaju važnu ulogu u procesu evropske integracije, usvajanju evropskih standarda i pripremi za buduće članstvo u EU”, navodi se u saopštenju.

Takođe, razmijenjena su mišljenja o daljim razvojnim planovima, posebno o projektima u kojima opština Tivat učestvuje u okviru programa EU i o mogućnostima koje su na raspolaganju lokalnim jedinicama u okviru Ipe tokom finansijskog perioda 2014-2020.

“Posjeta Srednjoj mješovitoj školi Mladost je bila prilika za razgovor s učenicima o politikama i vrijednostima koje baštini EU, obavezama koje Crna Gora sprovodi u procesu pristupanja i mogućnostima koje će crnogorskim građanima, a posebno mladima biti na raspolaganju nakon stupanja u članstvo”, navodi se  saopštenju.

Posjetu Tivtu, Pejović je iskoristio i za razgovor s uspješnim tivatskim ugostiteljima koji su angažovani na novogodišnjem bazaru, kao i za posjetu nautičko- servisnom kompleksu preduzeća Navar za brodogradnju i remont jahti, tokom koje je predstavljena djelatnost kompanije koja svoje proizvode plasira na tržište EU, kao i planovi za realizaciju novih projekata u oblasti brodogradnje.

„Danas smo imali evropski dan u Tivtu i zadovoljstvo mi je što u mandatu nove Vlade i na funkciji ministra evropskih poslova započinjemo na lokalnom nivou priču o tome kako da što više približimo Evropu građanima Crne Gore. Upravo smo odabrali Tivat kao jedan od gradova koji se sigurno dosadašnjim radom pokazao kao veoma napredan i grad koji je najbliži onome kako evropska Crna Gora treba da izgleda“, poručio je Pejović.

Matijević je zahvalila ministru što je, na početku svog mandata obišao upravo opštinu Tivat koja predstavlja primjer kako treba sarađivati ne samo sa velikim investitorima nego i sa malim i srednjim preduzećima.

„Opština Tivat, pored poznatih i velikih investitora, na svojoj teritoriji ima i ovako uspješne kompanije kao što je bez sumnje Navar i mi kao opština Tivat možemo biti ponosni na to. Naš je cilj da damo šansu ovakvim preduzećima koja rade za dobrobit grada i cijele Crne Gore“, istakla je Matijević.

U okviru posjete Tivtu, organizovana je prezentacija mogućnosti finansiranja projekata iz fondova Ipe. Vršilac dužnosti generalne direktorice za regionalnu i teritorijalnu saradnju u Ministarstvu evropskih poslova Ivana Glišević Đurović je upoznala predstavnike opština, javnih institucija i organizacija civilnog društva iz Tivta, Kotora i Herceg Novog s mogućnostima u okviru nove finansijske perspektive Instrumenta pretpristupne podrške 2014-2020.

“Učesnici skupa su razmijenili mišljenja o budućim planovima i aktivnostima u okviru programa prekogranične i transnacionalne saradnje”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније