Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 01. 2017. 20:40   >>  20:16

U NAREDNOJ GODINI

Ekonomija i članstvo u NATO najveći izazovi

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, očekuje da će u 2017. najveći izazovi na unutrašnjem planu biti ekonomski napredak, otvaranje novih radnih mjesta i rast bruto društvenog proizvoda. Brajović se nada da će parlament kao dom demokratije, biti ključno mjesto političkog dijaloga u Crnoj Gori. Predstavnici vlasti i opozicije kažu da prije svega treba prevazići političku krizu i podjele, a među prioritetima je i ulazak Crne Gore u NATO.

"Moramo nastaviti sa razvojem i ubrzavanjem kapitalnih infrastrukturnih projekata, a ekonomski napredak, otvaranje novih radnih mjesta i rast bruto društvenog proizvoda biće naš najveći izazov u 2017. godini", kazao je Brajović.

On je rekao da je na spoljnopolitičkom planu najveći izazov punopravno članstvo Crne Gore u NATO-u.

"Na politički trusnom Balkanu ta činejnica će biti izvanredno važna, da Crna Gira bude u društvu razvijenih demokratija, najrazvijenijih zemalja svijeta i da svojim glasom opredjeljuje razvoj i naravno u najboljem interesu i svoje države i svojih građana", sitakao je Brajović

On ističe da je parlamentarna većina, formirajuci Vladu, pokazala da je spremna da preuzme odgovornost za razvoj države.

"U tom smislu očekujem da parlament, kao dom demokratije, bude ključno mjesto političkog dijaloga u Crnoj Gori", poručio je Brajović.

 

Najveći politički izazov pred Crnom Gorom je ulazak u NATO, kao i, povezano sa tim, prevazilaženje političke krize i podjela, kazali su za TVCG iz vlasti i iz opozicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније