Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 06. 2013. 19:47 >> 08:39
13

ĐUKANOVIĆ O STRUJI

VIDEO: Mora da se plati što je KAP potrošio

Premijer Milo Đukanović kazao je da je zadovoljan radom ministara u njegovoj Vladi i kazao da je zadovoljan njihovim učinkom sve dok su dio njegovog kabineta.

Đukanović je nakon sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog procesa funkcionerima DPS-a poručio da "malo više paze šta ubuduće govore u javnosti".

„Ne samo kroz postupke, nego i pojedinačne istupe svakog od nas. Moramo biti pokazni primjer u unapređenju demokratske kulture“, rekao je Đukanović, navodeći da je to bitno kako se ubuduće DPS ne bi kritikovao.

Komentarišući medijske napise o navodnoj smjeni pojedinih ministara, Đukanović smatra da je data velika pažnja u javnosti tome što je otkazao sjednicu Vlade.

"Sve dok je neko u Vladi to znači da sam ja zadovoljan", kazao je Đukanović.

Komentarišući ocjenu ministra odbrane Milice Pejanović Đurišić, koja je nezadovoljna odnosom države prema NATO integracijama, a koji nije na istom nivou kao prema evropskim integracijama, on je rekao da ne vjeruje da je ona dobro interpretirana u medijima.

DPS-u prihvatljva dvotrećinska većina za VDT

Na pitanje da li je trebalo sačekati sa imenovanjem Daliborke Pejović na čelo nacionalnog avioprevoznika dok se ne rasvijetli afera Snimak, u kojoj je ona jedan od aktera, Đukanović je kazao da Pejović nije uradila ništa nezakonito.

"Nije trebalo sačekati, jer nije bilo potrebe sa tim. Afera Snimak je ispolitizovana u cilju da proizvede određene efekte pred predsjedničke izbore", rekao je Đukanović, navodeći da Pejović uživa njegovu apsolutnu podršku, te da je ona "osoba sa kredibilitetom".

Što se tiče skupštinskih zaključaka za rješavanje problema u KAP-u, Đukanović je rekao da nije logično da Vlada realizuje ono u šta ni sama ne vjeruje, zbog čega ih neće poštovati.

Govoreći o upozorenju Brisela da Crna Gora može ostati u mraku ako KAP ne vrati nelegalno potrošenu struju, premijer je rekao da mora biti plaćeno sve što je KAP potrošio.

"Mislim da se i to pitanje možda malo medijski prepotencira, jer nema nikakve sumnje da u onome što je Vlada predložila konzumiran je plan kako KAP treba da izmiri svoje obaveze po svakom kilovatu potrošene električne energije“, naveo je on.

Kad je riječ o izboru vrhovnog državnog tužioca, Đukanović je ocijenio da je DPS-u prihvatljiva dvotrećinska većina, te da je ta stranka spremna da razgovara i o drugim modelima.

On je rekao da Crna Gora nema privilegiju da izgubiti niti jedan dan za stvaranje pretpostavki za nezavisnu sudsku vlast. 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније