Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

09. 01. 2017. 12:46 >> 12:22
16

RAKČEVIĆ PORUČIO

Ne trebaju nam novi referendumi

Građanski pokret URA uvažava potrebu saradnje svih opozicionih grupacija oko bojkota parlamenta, ali mimo zajedničke, dogovorene saradnje među opozicijom različitih programskih opredjeljenja ne treba uzaludno insistirati na jedinstvenoj listi, poručio je lider URE, Žarko Rakčević.

 

On je naveo da Crna Gora u godine ozbiljnih iskušenja i nestabilnosti ulazi dodatno podijeljena.

"U ambijentu kalkulantski forsiranih podjela i nametanja isključivosti ili-ili, srećan sam zbog poruka koje su se čule tokom predizborne kampanje Ključa bez obzira na rezultat kojim nijesmo zadovoljni ni u Ključu, ni u Građanskom pokretu URA", rekao je Rakčević agenciji Mina.

Kako je kazao, ta pomiriteljska i pristojna priča očigledno nije naišla na dovoljno razumijevanja u polarizovanoj Crnoj Gori, ali te vrijednosti treba i u narednom periodu afirmisati i baštiniti.

Crna Gora, dodao je Rakčević, ne može biti dugoročno održiva ukoliko ne bude država jednakih šansi za sve njene građane, Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate.

"Brojne podvale, podmetanja i laži da smo rezervni igrači Demokrate partije socijalista (DPS), su se razobličile i uprkos javnim ponudama URA je održala svoje obećanje i nije ni predizborno ni postizborno u koaliciji sa DPS-om. URA nije druga Pozitivna", kazao je on.

Prema riječima Rakčevića, URA će nastaviti sa promocijom kompetentnih mladih ljudi, novih lica, različitih nacionalnosti, kako u parlamentu, tako i na najvišim pozicijama u partiji.

Rakčević je kazao da je URI neprihvatljivo bilo kakvo preispitivanje državnosti Crne Gore i njenih simbola i bilo kakvi novi referendumi.

"Mi smo za građansku Crnu Goru, za Crnu Goru svih nas, bez obzira na naciju i vjeru a ne za samo za unutar hrišćansko pomirenje i saradnju. Neprihvatljiv nam je i Savez srpskih država i Savez albanskih država i bilo koji oblici etnocentričnih prekompozicija Balkana“, rekao je on.

Kako je kazao, URA ne idealizuje NATO, ali smatraju da je to za Crnu Goru najbolje rješenje.

"Mi želimo dobre odnose sa Ruskom federacijom na svakom planu, ali to nam nije najvažnija spoljno-politička adresa.Umjesto unipolarnog poretka i novog hladnog rata priželjkujemo partnerstvo Rusije, EU i Sjedinjenih američkih Država u rješavanju brojnih globalnih problema i izazova", dodao je Rakčević.

On je ocijenio da su pred Crnom Gorom ozbiljni problemi sve prisutnijeg organizovanog kriminala i korupcije.

"Pod okriljem ove vlasti su posijane, porasle i razgranale se moćne kriminalne i narko organizacije i klanovi. Ugrožena je stabilnost države i mir i spokoj naših građana“, poručio je Rakčević.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније