Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

10. 01. 2017. 17:12   >>  16:51 3

BLAŽIĆ O KOTORU

Vlada može da uvede prinudnu upravu

Vlada ima pravo da raspusti lokalnu Skupštinu i postavi prinudnu upravu, ukoliko Skupština opštine pola godine od konstituisanja ne obavlja svoju funkciju, kaže profesor Đorđije Blažić. Problem je, objašnjava Blažić za Radio Crne Gore, to što u Kotoru Skupština nije ni konstituisana.

“Sve što Vlada može da učini je da sazove sjednicu skupštine opštine ne bi li došlo do konstituisanja.  Ali, zakonodavac nije riješio pitanje - što ako se ne postupi po nalogu Vlade”, precizira Blažić.

Iako Zakon o lokalnoj samoupravi dozvoljava Vladi raspuštanje Skupštine Opštine i postavljanje nadzornog organa, to u Kotoru, po Blažićevom mišljenju, ne bi bilo moguće.

“Iz jednostavnog razloga što nemate što da raspustite, ne možete raspustiti nešto što nije konstituisano”, dodaje Blažić.

Nakon navoda u jutrošnjoj štampi da će Ministarstvo za javnu upravu postaviti prinudnu vlast, ako se Kotorani do 16. januara ne dogovore, iz kotorskih Demokrata tvrde da Vlada nema pravo na takav potez. Vladimir Jokić pojašnjava: “Rok je poslije šest, a ne tri mjeseca od izbora”.

Kotorski SNP i dalje čeka  da im opozicone kolege odgovore na prijedlog po kojem bi ta partija  formirala  vlast, uz podršku URE, DF-a, Demokrata i SDP-a.

“Odgovor smo dobili samo od URE. Ostali nam odgovaraju preko štampe, a to nije u redu”, kaže Branko Ivanović.

DPS-ov Željko Aprcović kratko je prokomentarisao mogućnost uvođenja prinudne uprave: ”Očekujemo da Vlada postupi po Zakonu. To je sve što imam da kažem”.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније