Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

12. 01. 2017. 19:16 >> 20:17
2

PAŽIN TVRDI

Medojevićeve tvrdnje nesuvisle

Povodom nesuvislih, a samim tim i netačnih danas izrečenih tvrdnji gospodina Medojevića da sam „prozvao premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića za učešće u kreiranju državnog udara“, demantujem ove nesuvisle tvrdnje, u mjeri u kojoj je uopšte moguće i potrebno nesuvisle tvrdnje komentarisati, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin. Podsjetio je da je javno zahvalio premijeru Republike Srbije na ličnom doprinosu na institucionalnom rasvjetljavanju relevantnih činjenica i saradnji između dvije države u prvoj fazi istrage ovog slučaja.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je danas da je Pažinova izjava da srpski pravosudni organi treba, bez oklijevanja, da uhapse državljane te zemlje, Nemanju Ristića i Predraga Bogićevića, koji se sumnjiče da su 16. oktobra namjeravali da izvedu teroristički napad u Podgorici, najdirektnija optužba da je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, učestvovao u "čitavoj ovoj priči i pomogao Milu Đukanoviću u montiranju ovog državnog udara".

Pažin u reagovanju podsjeća da je, u jučerašnjoj izjavi, crnogorskoj javnosti pojasnio proceduru izručenja lica koja se potražuju po osnovu potjernice Interpola. 

"Svaka država članica Interpola dužna je da, postupajući po potjernici koja je registrovana u centralnog bazi Interpola, liši slobode ova lica i preko kancelarije Interpola u Crnoj Gori obavijesti Crnu Goru o činjenici lišenja sloboda potraživanih lica. Nakon toga slijedi zahtjev Ministarstva pravde Crne Gore za izručenjem ovih lica. O ispunjenosti uslova za izručenje odlučuje nadležni sud u Republici Srbiji, a nakon toga, odluku o tome da li će biti i izručeni Crnoj Gori, donosi ministar pravde Republike Srbije. Da bi se ušlo u postupak ekstradicije potrebno je da nas nadležni organi iz Srbije obavijeste o lišenju slobode potraživanih lica, što se još nije desilo, a zašto je to tako odgovor treba potražiti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije – Direkcija policije", podsjetio je Pažin.

On je, takođe, demantovao, kako je rekao, i nesuvislu i netačnu tvrdnju da je izjavio da relevantne dokaze o predmetnom slučaju ima premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, a da dokaze za odgovornost jednog od potraživanih lica nemaju nadležni organi u Crnoj Gori. 

"Naprotiv, istina je da, pored nadležnih organa u Crnoj Gori, pojedine dokaze posjeduju i nadležni organi Republike Srbije", zaključio je Pažin.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније