Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

12. 01. 2017. 20:34 >> 20:30
1

PAŽIN - ORAV

Vladavina prava jedan od glavnih izazova

Vladavina prava, koja uključuje efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, jedan je od glavnih izazova na putu ka Evropskoj uniji (EU), poručio je šef Delegacije EU u Podgorici, Aivo Orav. Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin razgovarao je danas sa Oravom, koji je ocijenio da je Crna Gora ostvarila značajan progres na putu EU integracija.

"Vladavina prava, koja uključuje efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, jedan je od glavnih izazova na tom putu“, naveo je Orav, saopšteno je iz Vlade.

On je, dodaje se, naglasio oblasti u kojima je potrebno uložiti dodatne napore kako bi efekti reformi dali željene rezultate.

"Pažin je istakao značaj aktivnosti sprovedenih u Crnoj Gori u proteklom periodu na polju unapređenja normativno pravnog okvira, kao i potrebu kvalitetnog sprovođenja tih zakona, posebno u oblasti oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, kvalitetna saradnja pravosudnih institucija i institucija za sprovođenje zakona doprinosi donošenju kvalitetnih sudskih odluka i implementaciji zakona iz te oblasti.

"Članstvo u EU i NATO su najvažniji spoljnopolitički prioriteti Crne Gore, pa je važna činjenica da je spoljnopolitički odbor novog saziva američkog Senata sinoć jednoglasno odobrio ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO“, rekao je Pažin.

Sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

"Pažin je istakao da je potrebna stabilizacija političkih prilika kroz povratak i učešće opozicije u parlamentu, kao najvažnijem demokratskom forumu u državi“, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније