Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

13. 01. 2017. 17:30   >>  17:07 12

ODGOVOR SDP-A

"DPS promijenio 4 države i 3 nacije"

DPS je čak i prije Milorada Dodika bio žestok zagovornik velikosrpskog projekta i etničkog čišćenja u BiH, što je najbolje pokazao njihov lider svojevremeno na Skupštini Republike Srpske, barjačeći projektom svesrspkog ujedinjenja i likujući nad “teritorijama koje tamo držimo“, saopštili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Reagujući na jučerašnje saopštenje SDP-a, iz DPS-a su danas kazali da se upravo Socijaldemokratska partija Ranka Krivokapića uhvatila u kolo sa strankama velikodržavnog, odnosno velikosrpskog predznaka.

"Dobro je što su elementarno iskreni, pa sami ne spore da su bili Karadžićevi i Miloševićevi ratni huškači i izvođači radova razbijanja Jugoslavije, kada je 100.000 ljudi izgubilo život, a više od 2 miliona raseljeno. Ako misle da se mogu sakriti iza zaborava tvrdeći da je to bilo nekad, i da im zločine treba oprostiti i zaboraviti, treba da znaju jednu sitnicu koju su očigledno zaboravili – gospodo iz DPS, ratni zločini ne zastarijevaju", odgovorili su iz SDP-a.

Poručuju da će "pravda stići one koji su ćerali ljude u smrt da bi se bogatili". 

"Da ne idemo daleko u prošlost, nije davno bilo kada su Andriji Mandiću nudili mjesto u Vladi, i kada su romanijskog četničkog vojvodu Tomu Nikolića proglasili počasnim građaninom Berana", navodi se u saopštenju koje potpisuje član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.

On naglašava da se i dan danas DPS hvali bratskim odnosima sa Nikolićevim srpskim naprednjacima i dodaje da su DPS i Milan Knezević jedini koji su se zbratimili s Putinovom Jedinstvenom Rusijom.

"SDP je četvrt vijeka na pravoj strani crnogorske istorije i moralna kčma njenog evroatlanskog puta. Crna Gora je za nas svetinja, a ne sredstvo bogaćenja vrha DPS koje se, kako vidimo iz renomiranih zapadnih medija, mjeri stotinama miliona eura. Naravno, i ptice na grani znaju da je novac jedina ideologija vrha DPS, pa nije čudo što su promjenili četiri države i tri nacije", smatra Vujović.

On kaže da je osnovni moto politike DPS "Ko da više".

"Služili su svakome i svakoga na kraju prevarili, sebe bestidno obogatili i poharali građane. Za to će kad tad odgovarati, i neće im pomoći laži koje siju prema SDP", poručio je Vujović.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније