Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

13. 01. 2017. 18:35 >> 18:13
6

ODGOVOR NA ODGOVOR

DPS: Tragikomične poruke SDP-a

U sklepanoj koaliciji Demokratskog fronta sa tzv. Građanskom opozicijom, posljednji ko je ostao da pravi društvo Mandiću, Kneževiću i Medojeviću u projektu stvaranja saveza srpskih država je pogubljeni SDP i njegov lider Krivokapić, saopštili su iz Demokratske partije socijalista i naglasili da "Krivokapić i SDP treba da objasne kako su se našli u koaliciji sa DF-om".

"Zaista tragikomično zvuče poruke iz saopštenja SDP-a", ocijenjeno je iz DPS-a u odgovoru na reagovanje SDP-a. 

Iz vladajuće partije poručuju da je razumljiva trenutna potreba SDP-a da se pravdaju na sve strane.

"Ali Ranko Krivokapić i društvo ne objašnjavaju kako su se onda našli u koaliciji sa Demokratskim frontom koji upravo ne izbiva iz Banjaluke, gdje i ovih dana „učestvuju na protivustavnim i antievropskim regionalnim paradama sa kojih se priziva regionalna nestabilnost i promjena granica“, kažu iz DPS-a. 

Iz te partije ocjenjuju da, malo po malo, u sklepanoj koaliciji Demokratskog fronta sa tzv. Građanskom opozicijom, posljednji ko je ostao da pravi društvo Mandiću, Kneževiću i Medojeviću u projektu stvaranja saveza srpskih država je pogubljeni SDP i njegov lider Krivokapić. 

"Tu nemoguću kombinaciju nastoje da objasne sve besmislenijim jezičkim vratolomijama u njihovim saopštenjima, što samo govori u kakav ćorsokak je lider SDP doveo i sebe i partiju", tvrde iz DPS-a i dodaju da je, samo iz vizure SDP-a moguće biti u koaliciji sa onim političkim snagama koje se hrane nacionalnim doktrinama i oživljavanjem mitova prošlosti, a istovremeno se deklarativno zalagati za evropsku i evroatlantsku Crnu Goru. 

"Samo je iz vizure Ranka Krivokapića moguće djelovati zajednički sa Demokratskim frontom dok su Mandić i društvo u Crnoj Gori, a kritikovati njihovu političku filozofiju kad odu u Banjaluku", poručuju iz DPS-a. 

Kažu kako je, samo iz parcijalne amnezije ove družine, moguće zaboraviti da su 18 godina bili sastavni dio vlasti, "te da lider SDP-a ni dan-danas nije dao nalog svojim partijskim kadrovima da se povuku sa svih državnih funkcija".

"Koliko prije pola godine Krivokapić je kao spiker Parlamenta, sa osam svojih poslanika, sa važnim mjestima u Vladi i desetinama šefova javnih preduzeća "drmao“ Crnom Gorom. Praktično preko noći, sveo je i sebe i partiju na politički nebitnu pojavu. Da li je Krivokapiću ikada palo na pamet da zbog takvog sunovrata SDP-a podnese ostavku? Vjerovatno to ne čini zbog otrcane frazetine o pravoj strani istorije, da bi što duže bio istorijska ličnost, po mjeri koju je sam skrojio. Očigledno je u toj istorijskoj ulozi izgubio kompas, pa više i ne zna koja je prava strana", zaključuju iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније