Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dnevne novine [ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2017. 08:06 >> 07:46
43

NEZADOVOLJNI ČLANOVI

Napuštaju SNP i osnivaju novu partiju?

Nezadovoljni članovi Socijalističke narodne partije spremni su da formiraju novu partiju ukoliko na čelu SNP ostane njen dosadašnji predsjednik Srđan Milić ili ga naslijedi neko njemu blizak.

To je Dnevnim novinama potvrđeno u vrhu ove partije, prije održavanja dugoočekivane sjednice Glavnog odbora na kojoj će se raspravljati i o lošem izbornom rezultatu, ali i odgovornosti Srđana Milića.

Milić ima većinu za ostanak

Sagovornici DN, funkcioneri SNP navode da je Milić obezbijedio većinu u GO koja će glasati za njegov ostanak na čelu partije, te da će sjednica biti formalne prirode, s obzirom da, kako kažu, neće moći ništa da promijeni.

Zbog toga je grupa nezadovoljnih članova SNP-a okupljena oko funkcionera ove partije Aleksandra Damjanovića, Dada Šćekića, Danka Šarančića, odlučna da napusti SNP i formira novu partiju.

Nije izvjesno da li će se to desiti odmah poslije sjednice GO u nedjelju, ali se, prema izvoru iz ove partije, koji je želio da ostane anoniman, takva mogućnost odavno razmatra, čak su i počele pripreme za njenu realizaciju.

Sagovornici DN tvrde, da Milić u ovom organu ima unaprijed pripremljenu i instruisanu, značajnu većinu i da je nemoguće da se glasanjem dođe do utvrđivanja njegove odgovornosti. Oni smatraju da ni Sedmi kongres nije bio legalan, a samim tim ni GO koji sačinjavaju, uglavnom Milićeve pristalice, pažljivo birane po unaprijed definisanom ključu, a to je, kako kažu bliskost i odanost šefu partije.

Vanredni kongres

Postoji i druga mogućnost, a to je, da se ukoliko Milić dobrovoljno odluči da napusti partiju, organizovanje vanrednog kongresa i preuzimanje SNP.

U pozivu za sjednicu Glavnog odbora koja će biti održana u nedjelju u 12 sati, navedene su četiri tačke dnevnog reda. Članovi GO SNP analiziraće realizovane aktivnosti i ostvarene rezultate na parlamentarnim i lokalnim izborima u Andrijevici, Budvi, Gusinju i Kotoru koji su održani 16 oktobra. Na dnevnom redu je i predlog odluke o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, kao i predlog odluke o kriterijumima za predlaganje i izbor kandidata za odbornike.

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније